Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεράστιες καταστροφές στο Πακιστάν από τις πλημμύρες – Πάνω από 10 δις δολάρια το κόστος

Τεράστιες καταστροφές στο Πακιστάν από τις πλημμύρες – Πάνω από 10 δις δολάρια το κόστος
Είμαστε θύμα της κλιματικής αλλαγής αναφέρει ο ο υπουργός Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Πακιστάν, Ahsan Iqbal
Σχετικά Άρθρα

Τουλάχιστον 10 δισεκατομμύρια δολάρια απαιτούνται για να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Πακιστάν από τις πρόσφατες πλημμύρες, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα περίπου το ένα τρίτο της χώρας να καλυφθεί από νερό, να χάσουν τη ζωή τους 1.136 άνθρωποι και να επηρεαστούν άλλοι 33 εκατομμύρια , περίπου το 15% του πληθυσμού της χώρας.
Επιπλέον, προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές στις υποδομές, στους δρόμους, σε γέφυρες, κτήρια και καλλιέργειες.
«Πιστεύω ότι το κόστος είναι τεράστιο.
Μέχρι στιγμής, μια πολύ πρώτη εκτίμηση είναι ότι το κόστος είναι μεγαλύτερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια» ανέφερε ο υπουργός Σχεδιασμού και Ανάπτυξης του Πακιστάν, Ahsan Iqbal, ο οποίος προειδοποίησε ότι η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη τις επόμενες εβδομάδες με τεράστιες ελλείψεις τροφίμων.
Όπως είπε οι σημερινές καταστροφές είναι κατά πολύ χειρότερες από αυτές που έπληξαν το Πακιστάν το 2010, οι οποίες ήταν και οι πιο καταστροφικές μια και είχαν αφήσει πίσω τους περισσότερους από 2.000 νεκρούς.
Μάλιστα κάλεσε τις πλουσιότερες χώρες να βοηθήσουν το Πακιστάν, αναφέροντας πως η χώρα του είναι θύμα της κλιματικής αλλαγής, η οποία όπως είπε προκλήθηκε από την «ανεύθυνη ανάπτυξη του αναπτυγμένου κόσμου»,

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης