Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Όλα υπό διάλυση: Εκκενώθηκε ο Προαστιακός λόγω προβλήματος που εντοπίστηκε στις ράγες

Όλα υπό διάλυση: Εκκενώθηκε ο Προαστιακός λόγω προβλήματος που εντοπίστηκε στις ράγες
Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Στην προσωρινή διακοπή των δρομολογίων και την εκκένωση του Προαστιακού που εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα – Ρίο, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο μηχανοδηγός του συρμού, καθώς όπως ενημέρωσε, εντοπίστηκε πρόβλημα στις ράγες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, το τρένο σταμάτησε και εκκενώθηκε γύρω στη 1 το μεσημέρι, με τη βλάβη να αποκαθίσταται λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, με τις πληροφορίες του tempo24.news, να κάνουν λόγο για θραύση σιδήρου σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής.

Οπως ήταν φυσικό, υπήρξε ταλαιπωρία για τους επιβάτες, με φοιτητή του Πανεπιστημίου Πατρών να περιγράφει πως πολλοί είναι οι φοιτητές που προτιμούν τον Προαστιακό, επειδή το εισιτήριο είναι φτηνό, συγκριτικά με τα αστικά λεωφορεία της πόλης. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο κόσμος έφυγε από το πανεπιστήμιο με λεωφορεία της Hellenic Train, τα οποία τούς μετέφεραν στον σταθμό Καστελόκαμπο, ώστε να πάρουν, κατόπιν, τον Προαστιακό με κατεύθυνση προς Πάτρα.

«Ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη»

«Μηχανοδηγός και ελεγκτής είπαν ότι δεν θα φύγει το τρένο, γιατί υπάρχει πρόβλημα στη γραμμή πιο κάτω, δεν μπορεί να περάσει. Ειπώθηκε, μάλιστα, να προχωρήσει το τρένο και να φτάσει όπου μπορέσει η γραμμή να υποστηρίξει κι ας σταματήσει. Εκεί ο μηχανοδηγός είπε ότι δεν θα πάρει τέτοια ευθύνη», δήλωσε ο φοιτητής.

Επιβάτιδα του Προαστιακού, η οποία, όπως είπε, δουλεύει σε τοπικό κανάλι, ανέφερε πως, μετά από συνομιλία που είχε με τον μηχανοδηγό, έμαθε πως οι ράγες είχαν… σπάσει! «Εμένα δεν με πειράζει να περιμένω… Ας περιμένω. Η ασφάλεια; Γιατί για να ακινητοποιήσει ο μηχανοδηγός το τρένο κάτι σοβαρό έγινε. Εμένα μου είπε ο ίδιος ότι υπήρχε σπάσιμο, ράγισμα στη γραμμή και ήθελε να “κουκουλώσουμε” το θεματάκι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Νομίζω πως οι μηχανοδηγοί σώζουν την κατάσταση, καμία υποδομή. Εδώ στην Πάτρα οι μηχανοδηγοί είναι αξιόλογοι, τούς εμπιστευόμαστε και δεν έχουμε έρθει κωλοτούμπα. Εάν έρθουμε… τα λέμε!», σχολίασε, επίσης, η επιβάτιδα του καθηλωμένου συρμού.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης