Τελευταία Νέα
Κοινωνία

ΕΛ.ΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 28χρονου που εξαπατούσε γυναίκες – Πάνω από 83 χιλ. απέσπασε από 35χρονη

ΕΛ.ΑΣ: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 28χρονου που εξαπατούσε γυναίκες – Πάνω από 83 χιλ. απέσπασε από 35χρονη
Σε βάρος του 35χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, υπερβαίνουσα τις 120.000 ευρώ
Στη δημοσιότητα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες 28χρονου, ο οποίος συνελήφθη στις 4/5 και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απάτη τετελεσμένη και σε απόπειρα, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, υπερβαίνουσα τις 120.000 ευρώ.
Πρόκειται για τον Γκίμπη Αναστάσιο του Ιωάννη και της Άννας που γεννήθηκε το 1995 στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ.
Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 2310-388354 και 2310-388349 του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.
gibis.JPG
gibis2.JPG
Η σύλληψη για απάτη

Στη σύλληψη του 28χρονου για απάτη προχώρησαν στις 4/5 στην περιοχή των Συκεών αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Περιβάλλοντος, μετά από διερεύνηση καταγγελίας 35χρονης γυναίκας.
Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος αφού είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη της 35χρονης σύναψε σχέση μαζί της και γνωρίζοντας την επιθυμία της να προβεί σε νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, της πρότεινε να συνεταιριστούν.
Προκειμένου να ενισχύσει την πεποίθησή της για την φερεγγυότητά του και την εύρωστη οικονομική του επιφάνεια, της απέστειλε στιγμιότυπο οθόνης (screenshot), στο οποίο φαινόταν υποτιθέμενη μεταφορά ιδιαίτερα μεγάλου χρηματικού ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό, όπου η ίδια ήταν δικαιούχος και τον είχε ανοίξει καθ’ υπόδειξη του δράστη.
Παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, όπως έναρξη επαγγελματικής δραστηριότητας, τακτοποίηση οικονομικών εκκρεμοτήτων και αντιμετώπιση προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου, σε χρονικό διάστημα 17 ημερών (11-28/4) κατάφερε να αποσπάσει από την 35χρονη το συνολικό χρηματικό ποσό των 83.357 ευρώ, ενώ προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να της αποσπάσει επιπλέον 53.600 ευρώ, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι είναι κρατούμενος σε αστυνομική Υπηρεσία των Αθηνών και τα χρειάζεται ως εγγύηση για να αφεθεί ελεύθερος.
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που οργανώθηκε, συνελήφθη ο 28χρονος, αφού παρέλαβε προσημειωμένο χρηματικό ποσό από την 35χρονη ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και σπρέι πιπεριού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης