Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Αναβλήθηκε η δεύτερη δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι

Αναβλήθηκε η δεύτερη δίκη για την πυρκαγιά στο Μάτι
Η πρώτη δίκη, που αφορά στους θανάτους 104 ανθρώπων, έχει «παγώσει» μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιουλίου
Αναβλήθηκε για τις 30 Οκτωβρίου 2023 η δεύτερη ποινική δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, που αφορά στο σκέλος με τους εγκαυματίες που δεν είχαν συμπεριληφθεί στον αρχικό κατάλογο των θυμάτων. Η αναβολή εκδίκασης της υπόθεσης ήταν αναμενόμενη, μετά την εκλογή της Ρένας Δούρου, η οποία βρίσκεται μεταξύ των 21 κατηγορουμένων, καθώς πρέπει να ζητηθεί η άρση της βουλευτικής της ασυλίας.
Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν τη διαβίβαση αιτήματος στη Βουλή, με βάση το Σύνταγμα, για την άρση της ασυλίας της Ρένας Δούρου, η οποία έχει παραπεμφθεί με τους συγκατηγορουμένους της για τις σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν σε έντεκα κατοίκους της περιοχής που χτυπήθηκε από την πύρινη λαίλαπα.
Η πρώτη δίκη, που αφορά στους θανάτους 104 ανθρώπων, έχει «παγώσει» μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιουλίου, όποτε και στην περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της βουλευτικής ασυλίας της Ρένας Δούρου αναμένεται να συνεχιστεί κανονικά με καταθέσεις μαρτύρων.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης