Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξηγήσεις της Πυροσβεστικής μετά τον σάλο για τους πυροσβέστες στο πάτωμα του πλοίου

Εξηγήσεις της Πυροσβεστικής μετά τον σάλο για τους πυροσβέστες στο πάτωμα του πλοίου
Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης
Άσχημες εντυπώσεις άφησαν οι εικόνες κατάκοπων πυροσβεστών -που επιχειρούσαν στα μέτωπα των πυρκαγιών της Ρόδου- να έχουν ξαπλώσει στο πάτωμα ή σε καρέκλες στο πλοίο της επιστροφής, με αποτέλεσμα να προκληθεί κύμα αντιδράσεων στα social media.



Ως αποτέλεσμα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής κ. Αρτοποιός κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, μιλώντας σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης.
Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής επεσήμανε ότι δεν βρέθηκαν διαθέσιμες καμπίνες για όλους τους συναδέλφους του, λόγω της πληθώρας των επιβατών που επέβαιναν στο πλοίο εν όψει των καλοκαιρινών τους διακοπών.
«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μετακινήθηκαν από και προς τη Ρόδο περισσότεροι από 300 και πλέον πυροσβέστες φυσικά για να λάβουν μέρος στην πολύ δύσκολη πρωτόγνωρη επιχείρηση κινητοποίησης για να αντιμετωπιστεί η πολύ δύσκολη πυρκαγιά στη Ρόδο. Βεβαίως, όπως αντιλαμβάνεστε, έπρεπε να λειτουργήσουμε σε ένα πλαίσιο όπου γνωρίζαμε ότι υπήρχε πολύ υψηλή ζήτηση σε όλα αυτά τα καράβια από και προς τη Ρόδο. Αντιλαμβάνεστε ότι χθες Κυριακή ήταν μια μέρα που η ζήτηση ήταν πάρα πολύ υψηλή σε τέτοιου είδους διαθεσιμότητες, από πολίτες, οι οποίοι έπρεπε να επιστρέψουν από τη Ρόδο. Σήμερα που μιλάμε, Δευτέρα, όλοι οι πυροσβέστες οι οποίοι επιστρέφουν είναι σε καμπίνες. Περισσότεροι από 65 πυροσβέστες επέστρεψαν χθες. Κάθε μέρα γίνονται αλλαγές πληρωμάτων. Οι περισσότεροι εξ αυτών πήγαν σε καμπίνες. Οι πυροσβέστες σε καμία περίπτωση δεν αφέθηκαν στην τύχη τους, όμως οι πυροσβέστες έπρεπε να επιστρέψουν στις οικογένειές τους. Μιλάμε για τους πυροσβέστες οι οποίοι συνοδεύουν πληρώματα πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν πήγαν όλοι οι πυροσβέστες με καμπίνες. Είναι λανθασμένο αυτό. Πολλοί πυροσβέστες πήγαν με εναέρια μέσα, όπως είναι τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας. Πολλοί πήγαν με ελικόπτερα, οι περισσότεροι πήγαν με καμπίνες. Κάποιοι λίγοι βεβαίως πήγαν με καμπίνες γιατί δεν υπήρχε διαθεσιμότητα χθες στα καράβια τα οποία επέστρεφαν από Ρόδο λόγω πολύ υψηλής ζήτησης. Πρέπει να ακουστεί αυτό. Οι πυροσβέστες δεν έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Υπήρχε και διαμονή και σίτιση» δήλωσε σχετικά.
Το ζήτημα σχολιάστηκε και από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πυροσβεστών κ. Δημήτρη Σταθόπουλο σε ιστοσελίδα.
«Άφησαν οι εταιρείες δυο τρεις καμπίνες ελεύθερες για να κοιμηθούν οι οδηγοί των πυροσβεστικών οχημάτων. Δεν ήταν καλύτερες εικόνες αλλά δεν μπορούσαν να γίνει κάτι διαφορετικό» τόνισε.
Και συμπλήρωσε πως το «το Σάββατο ήρθαν 70 άτομα στην Αθήνα με το αεροπλάνο από την Ρόδο και σήμερα από Ρόδο πήγε αεροπλάνο στην Θεσσαλονίκη. Η γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μίσθωσε δυο αεροπλάνα κανονικά και τους μετέφερε. Αυτοί που γύρισαν με πλοίο ήταν οι οδηγοί των οχημάτων. Οι περισσότεροι από τον Πειραιά έπρεπε να ταξιδέψουν σε άλλες πόλεις για να γυρίσουν στα σπίτια τους. Δεν ήξεραν ποτέ θα φύγουν οι πυροσβέστες και δεν μπορούσε να προβλεφθεί ποτέ θα φύγουν».
«Έψαξα και δεν υπάρχει κάποια καμπίνα για το επόμενο τριήμερο. Σας το λέω επειδή το έψαξα. Δεν υπήρχαν καμπίνες για τα παιδιά. Μας ευχαριστεί που οι πολίτες ενδιαφέρθηκαν και έκαναν καταγγελία αλλά δεν υπήρχε άλλη λύση. Δεν ήταν ότι καλύτερο και δεν μας τιμάει αλλά δεν υπήρχαν καμπίνες γιατί δεν ξέραμε ποτέ θα φύγουν οι πυροσβέστες από εκεί» κατέληξε ο κ. Σταθόπουλος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης