Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έβρος: Είχαν πάνω τους εκρηκτικές ύλες οι 13 μετανάστες - Βαρύ κατηγορητήριο

Έβρος: Είχαν πάνω τους εκρηκτικές ύλες οι 13 μετανάστες - Βαρύ κατηγορητήριο
Πρόκειται για τους μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και βρέθηκαν σε τρέιλερ όπου τους είχαν πιάσει τρεις κάτοικοι της περιοχής
Η κατηγορία τής απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή, όπως και της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και της παράνομης εισόδου στη χώρα βαρύνει τους 13 μετανάστες, συριακής και πακιστανικής καταγωγής που εντοπίστηκαν στον Εβρο. Πρόκειται για τους μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα και βρέθηκαν σε τρέιλερ όπου τους είχαν πιάσει τρεις κάτοικοι της περιοχής.
Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται και οι τρεις πολίτες που τους έπιασαν. Το κατηγορητήριο που αποδίδεται στους τρεις συλληφθέντες για την κράτηση και μεταφορά εντός τρέιλερ 13 μεταναστών που είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα αφορά τη διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα σε συνδυασμό με αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και συναυτουργία και έκθεση σε κίνδυνο, ενώ τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη του οχήματος που εμφανίζεται σε βίντεο να έλκει το τρέιλερ βαρύνει και η κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

«Δεν είμαι φασίστας ή ρατσιστής - Ήταν έτοιμοι να βάλουν φωτιά» 

Τη δική του εκδοχή για το περιστατικό με τους 13 μετανάστες που κρατούσε παράνομα σε τρέιλερ, έδωσε ο επιχειρηματίας αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη.
«Δεν είμαι φασίστας ούτε ρατσιστής» είπε στο GRTimes, προσδιορίζοντας τον εαυτό του ως άνθρωπο που δεν έχει ρατσιστικές διαθέσεις.
«Το σημείο στο οποίο βρέθηκα, βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων από την επιχείρησή μου. Στην περιοχή βρέθηκαν αρκετές αυτοσχέδιες εμπρηστικές κατασκευές. Τις προηγούμενες μέρες είχε προηγηθεί εκκένωση προαστίων και οικισμών της Αλεξανδρουπολης, καθώς και εκκένωση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου. Όπως ήταν φυσικό όλοι οι κάτοικοι είχαμε χάσει τον ύπνο μας και ήμασταν σε εγρήγορση μήπως μας βρει η φωτιά μέσα στο βράδυ» είπε αρχικά και συνέχισε: «Στο συγκεκριμένο σημείο μεταξυ της Αλεξανδρουπολης και της Ν. Χιλης, πίσω από αλυσίδα σουπερ μάρκετ εντόπισα ομάδα 13 ατόμων οι οποίοι ήταν πέριξ ενός αντικειμένου και προσπαθούσαν να του βάλουν φωτιά κρατώντας ένα μπαλόνι που μύριζε βενζίνη και έφεραν μαζί τους και μαχαίρι. Φώναξα αμέσως δυο συμπολίτες μου που βρίσκονταν στο σημείο και τους ζητήσαμε να πετάξουν τα μαχαίρια και τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους. Τους αποτρέψαμε από το να δημιουργήσουν μια ενεργή εστία πυρκαγιάς μέσα στον αστικό ιστό. Κατόπιν θα έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα διαφύγουν και δεν θα μας επιτεθούν μέχρι να έρθει η αστυνομία. Άμεσα κάλεσα το 100 και σε δέκα λεπτά έφτασε στο σημείο περιπολικό της αστυνομίας που τους παρέλαβε».
«Το βίντεο τραβήχτηκε όσο περιμέναμε την αστυνομία να φτάσει, καθώς ήθελα να γνωστοποιήσω το περιστατικό στους συμπολίτες μου και συγκεκριμένα πως μετά από τόσες μέρες που παλεύαμε με την φωτιά εντόπισα εμπρηστές μέσα στην πόλη την ώρα που ετοιμάζονταν να βάλουν φωτιά. Δεν με ενδιέφερε αν ήταν μετανάστες, αν κατάγονταν από την Αλβανία, την Συρία, την Ελλάδα ή την Αυστραλία. Δεν είμαι ούτε φασίστας ούτε ρατσιστής και είμαι απόλυτα σίγουρος πως το γνωρίζουν συμπολίτες μου Αλεξανδρουπολίτες με τις οποίους συναλλάσσομαι όλα αυτά τα χρόνια», καταλήγει.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του επιχειρηματία κ. Βασίλη Δεμίρη, η υπόθεση διερευνάται ως προς τις δυο όψεις της από την Δικαιοσύνη η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να αποφανθεί. «Θα παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή και κάθε στοιχείο που θα συμβάλει στην αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας. Προς το παρόν έχουμε λάβει προθεσμία για την απολογία ενώπιον της κ. Ανακρίτριας για την Παρασκευή», λέει μιλώντας αποκλειστικά στο GRTimes.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης