Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Οργή για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών στον Άγνωστο Στρατιώτη - Πινγκ - πονγκ ευθυνών

Οργή για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων των Τεμπών στον Άγνωστο Στρατιώτη - Πινγκ - πονγκ ευθυνών
«Ουδέποτε έδωσα εντολή να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων», δηλώνει η αντιδήμαρχος Αθηναίων Ρ. Μπέη

Το σβήσιμο από συνεργείο του δήμου Αθηναίων, των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών,που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, προκάλεσε έντονη αντίδραση στους πολίτες, η οποία εκφράστηκε με μαζικό τρόπο και στα social media.
Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Ρωξάνη Μπέη, προχώρησε σε δήλωση, με την οποία τονίζει ότι ουδέποτε έδωσε η ίδια τέτοια εντολή, το χαρακτηρίζει «αδικαιολόγητη ενέργεια», η οποία την βρίσκει αντίθετη, θεωρεί δικαιολογημένη την κριτική που ασκείται και ζητά συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τους πολίτες.

«Ο φρούραρχος της Βουλής ζήτησε να σβηστούν τα ονόματα των θυμάτων»

«Συνεργείο της καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων έσβησε χθες βράδυ τα ονόματα των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, μετά από πρόσκληση του φρουράρχου της Βουλής.
Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε έδωσα εντολή να συμβεί κάτι τέτοιο και ουδέποτε ενημερώθηκα γι' αυτήν την αδικαιολόγητη ενέργεια, η οποία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετη. Η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη», αναφέρει συγκεκριμένα η κ. Μπέη και προσθέτει:
«Ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες και από τους χιλιάδες πολίτες, ανάμεσα στους οποίους ήμουν και εγώ, που διαδήλωσαν, ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών».

Τι απαντά ο φρούραρχος

Τη δική του απάντηση δίνει το φρουραρχείο της Βουλής.
Όπως αναφέρουν πηγές: «Ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου πως υπάρχουν συνθήματα γραμμένα μπροστά από το Μνημείο και σε άλλα σημεία και κατ’ εντολή του φρούραρχου ζήτησαν να σβηστούν όλα όπως συνηθίζεται, χωρίς να έχουν εικόνα ακριβώς τι ανέγραφαν τα συνθήματα. Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης