Κρυπτονομίσματα

Από τα 43.000 στα 49.000 δολάρια το Bitcoin – Θα συνεχίσει ανοδικά ή ο κίνδυνος μεγάλης διόρθωσης παραμένει;

Από τα 43.000 στα 49.000 δολάρια το Bitcoin – Θα συνεχίσει ανοδικά ή ο κίνδυνος μεγάλης διόρθωσης παραμένει;
Τι συμβαίνει τεχνικά στο Bitcoin;
Σχετικά Άρθρα

Το Bitcoin μετά το ράλι στα 58.330 δολάρια, διόρθωσε έως τα 43.000 δολάρια και πλέον το μεγάλο ερώτημα είναι… θα κινηθεί προς τα 53.000 δολάρια που είναι το σημείο αντίστασης ή ο κίνδυνος καθοδικής διάσπασης των πολύ κρίσιμων 42.000 με 43.000 δολαρίων είναι ακόμη ορατός;
Μετά από πτώση 20% της περασμένης εβδομάδας από τα υψηλά όλων των εποχών, οι απόψεις διίστανται για το πώς μπορεί να κινηθεί το Bitcoin βραχυπρόθεσμα.
Οι μακροοικονομικοί παράγοντες είναι ενθαρρυντικοί, αλλά ορισμένοι επενδυτές επιμένουν ότι μια μεγάλη διόρθωση εξακολουθεί να αποτελεί πιθανότητα.

Το Cointelegraph επισημαίνει ορισμένους παράγοντες που θα μπορούσαν να καθοριστούν την τιμή του Bitcoin βραχυπρόθεσμα

Το πακέτο ερεθισμάτων ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων του Προέδρου Biden έχει περάσει από τους νομοθέτες, οι οποίοι έδωσαν το πράσινο φως για να ξεκινήσει μια νέα μεγάλη εκτύπωση χρημάτων.
Παραδοσιακά, τέτοια μέτρα ωφελούν το Bitcoin, οι τεράστιες αυξήσεις της προσφοράς σε δολάρια καθώς και τα 1400 δολάρια που θα λάβουν οι Αμερικανοί… υποστηρίζουν τις επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα.
Μεγάλο μέρος των χρημάτων που δόθηκαν στους αμερικανούς κατευθύνθηκαν στην Wall Street και στο Bitcoin.
Δεν είναι τυχαίο ότι μετά τους μικροεπενδυτές, εμφανίστηκαν και οι μεγάλοι θεσμικοί που αύξησαν τις θέσεις τους στα κρυπτονομίσματα.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κεντρικές τράπεζες τελικά θα πάρουν μέτρα για να αντιμετωπίσουν την αύξηση των αποδόσεων στα ομόλογα αναφέρει η Deutsche Bank.

Τι συμβαίνει τεχνικά στο Bitcoin;

Το Bitcoin αφού βρέθηκε στα χαμηλά των 43.000 δολαρίων, οι long απογοητεύτηκαν από το γεγονός ότι τα προηγούμενα κατώτατα όρια στήριξης γύρω στα 44.000 δολάρια διασπάστηκαν.
Η διόρθωση των 15.000 δολαρίων από τα υψηλά όλων των εποχών των 58.330 δολαρίων σίγουρα ταρακούνησε τους επενδυτές.
Πάντως όπως αναφέρθηκε στα επίπεδα των 43.000 δολαρίων η αγορά του Bitcoin εξέπεμψε σήματα αγοράς.
Για τους long επενδυτές το Bitcoin δεν θα πρέπει να διασπάσει τα 42.000 δολάρια και σε καμία περίπτωση τα 40.000 δολάρια.

Το Bitcoin υπερπουλήθηκε;

Ορισμένα τεχνικά στοιχεία δείχνουν ότι πλέον το Bitcoin συστήνεται για αγορά... ωστόσο ο Μάρτιος δεν είναι καλός μήνας για τις αγορές αλλά και για τα κρυπτονομίσματα.
Μετά το ράλι στα 58.330 δολάρια ανά Bitcoin (κωδικός BTC) έχει υποχωρήσει στις κρίσιμες τεχνικά στηρίξεις των 43.100-43.500 δολαρίων δηλαδή σε ελάχιστο χρόνο 15.000 δολάρια πτώση.
Η συνολική αποτίμηση από 1,15 τρισεκ. υποχώρησε στα 810 δισεκ. ενώ η συνολική αποτίμηση των κρυπτονομνισμάτων από 1,73 τρισεκ. υποχώρησε στα 1,31 τρισεκ. δολάρια.
Όχι μόνο το Bitcoin αλλά η πλειοψηφία των κρυπτονομισμάτων υποχώρησαν, χαρακτηριστικό είναι η περίπτωση του Ethereum το οποίο από 2.100 δολάρια υποχώρησε στα 1.350 δολάρια.
Οι τεράστιες αυξομειώσεις καθιστούν τα κρυπτονομίσματα απόλυτου κινδύνου, όχι απλά κινδύνου αλλά με όρους επενδυτικής κερδοσκοπίας αποτελούν το απόλυτο hot story.
Πάντως τα κρυπτονομίσματα δεν μπορούν να αποτελούν αντικείμενο συναλλαγής και ορθώς το υποστηρίζουν ορισμένοι αυτό καθώς σκεφθείτε να έχετε αγοράσει με 1 Bitcoin ένα αυτοκίνητο όταν άξιζε 20.000 δολάρια και σήμερα να βρίσκεται στα 43 χιλιάδες δολάρια και πρόσφατα 58.330 δολάρια.
Τέτοιες ακραίες διακυμάνσεις δεν θα επιτρέψουν τα κρυπτονομίσματα να καταστούν εργαλεία συναλλαγών, θα παραμείνουν ωστόσο επενδυτικά εργαλεία ακραίας κερδοσκοπίας… που σίγουρα έχει ενδιαφέρον… για όποιον αντέχει.

Πλησιάζει επικίνδυνα κρίσιμα τεχνικά σημεία στήριξης το Bitcoin

Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από 44.000 δολάρια και πλέον κινείται στην ζώνη των 43.000 με 44.000 δολαρίων.
Μια από τις βασικές αιτίες πτώσης των κρυπτονομισμάτων ήταν οι αθρόες πωλήσεις των παραγωγών κρυπτονομισμάτων που μετά από καιρό προέβησαν σε πωλήσεις.
Ο δείκτης SOPR του Bitcoin δείχνει ουσιαστικά εάν οι συναλλαγές είναι κερδοφόρες ή ζημιογόνες.
Αυτή η βασική μέτρηση έγινε αρνητική για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2020.
Οι επενδυτές του Bitcoin καταγράφουν κατά μέσο όρο, ελαφρές απώλειες, είναι η χαμηλότερη ημερήσια τιμή από τον Απρίλιο του 2020.
Ο Philip Swift, συνιδρυτής της Decentrader και δημιουργός της μεθόδου πολλαπλασιαστή Golden Ratio, επεσήμανε επίσης το σφάλμα SOPR.
Ο συνδυασμός παραγώγων και spot αγοράς στο Bitcoin επιτρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξει ανοδική αντίδραση.
Οι δείκτες δείχνουν ισχυρό σήμα αγοράς μια bull market.
Η τελευταία φορά που το SOPR ήταν σε θετικό πρόσημο πριν από πέντε μήνες, όταν το Bitcoin διαπραγματευόταν περίπου 10.000 δολάρια.
Εκείνη την εποχή, αυτό ήταν ένα βασικό τεχνικό σημείο αντίστασης για το Bitcoin, ωστόσο από τότε, η τιμή έχει αυξηθεί πάνω από πέντε φορές στα νέα υψηλά όλων των εποχών περίπου 58.330 δολάρια.
Παρ 'όλα αυτά, πολλοί παραμένουν προσεκτικοί καθώς η αγορά μπαίνει στο μήνα Μάρτιο, ο οποίος ιστορικά ήταν αρνητικός για τα κρυπτονομίσματα και γενικά για όλες οι αγορές.
Ο Μάρτιος συνήθως δεν είναι καλός μήνας για τις αγορές, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης στις παραδοσιακές αγορές, αλλά γενικά είμαι αισιόδοξος για το Bitcoin και αναμένω σημαντικά κέρδη από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο δήλωσε ο Swift.

Τα επίπεδα 44.000 με 45.000 είναι κρίσιμα τεχνικά

Εν τω μεταξύ, οι traders του Bitcoin παρακολουθούν στενά το επίπεδο των 44.000- 45.000 δολαρίων.
Ο Trader Willy Woo, για παράδειγμα, λέει ότι το επίπεδο των 45.000 δολαρίων είναι πολύ ισχυρή στήριξη και αναμένει ότι τυχόν πτώσεις κάτω από αυτό το επίπεδο θα υπάρξουν επιθετικές αγορές.
Επιπλέον, η εταιρεία ανάλυσης Santiment πιστεύει ότι ολόκληρη η αγορά κρυπτονομισμάτων εξαρτάται πλέον από τη διατήρηση του Bitcoin πάνω από τα κρίσιμα τεχνικά σημεία.

Το Bitcoin δεν θα γίνει ποτέ νόμισμα πληρωμών

Μπορεί η τιμή του Bitcoin να αυξήθηκε περισσότερο από 340% το 2021 και ορισμένοι να το θεωρούν«φούσκα» ωστόσο όλο και περισσότεροι θεσμικοί το εντάσσουν στα επενδυτικά τους χαρτοφυλάκια.
Το ερώτημα είναι το Bitcoin, είναι κατάλληλη μέθοδος πληρωμής.
Η Janet Yellen η νέα υπουργός οικονομικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι το Βitcoin είναι «ένας εξαιρετικά αναποτελεσματικός τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών.
Οι τεράστιες μεταβολές των τιμών των κρυπτονομισμάτων καθώς και η μεγάλη προσφορά αναφέρονται ως οι δύο κύριοι λόγοι για τους οποίους δεν αποτελούν αναποτελεσματικούς τρόπους πληρωμών.
Η Yellen ανέφερε ότι το Bitcoin είναι ένας εξαιρετικά αναποτελεσματικός τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών και η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται κατά την επεξεργασία αυτών των συναλλαγών είναι συγκλονιστικά ακραία.
Το Bitcoin, το οποίο άρχισε να κυκλοφορεί το 2009, είναι ελκυστικό για την ασφάλειά του, την ανωνυμία και τον αποκεντρωμένο χαρακτήρα του.
Για ορισμένους, η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ως σύστημα πληρωμών δεν έχει αποκλειστεί.
Ενώ το Bitcoin μπορεί μια μέρα να χρησιμοποιηθεί ως βασικός τρόπος πληρωμών, την τρέχουσα περίοδο χρησιμοποιείται ως μηχανισμός αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού.

To Bitcoin δεν είναι νόμισμα

Άλλοι, υποστηρίζουν ότι το Bitcoin δεν είναι νόμισμα και δεν θα γίνει ποτέ τρόπος πληρωμής.
Υπάρχει μια κοινή πεποίθηση ότι για να πετύχει το Bitcoin, πρέπει να υιοθετηθεί ευρέως ως μέθοδος πληρωμής.
Αυτό δεν είναι σωστό.
Το Bitcoin δεν θα είναι ποτέ υποκατάστατο χρημάτων για τη μαζική αγορά καταναλωτικών αγαθών.
Είναι πολύ ακριβό και ευμετάβλητο λόγω των ακραίων διακυμάνσεων.
ο Bitcoin έχει τεράστια αξία π.χ. για επενδυτικές στρατηγικές.
Πρέπει να απομακρυνθούμε από το να σκεφτόμαστε το bitcoin ως παγκόσμιο δίκτυο πληρωμών.
Δεν είναι κατάλληλο για αυτόν τον σκοπό, ούτε εξαρτάται από την επιτυχία του να μετατραπεί σε σύστημα πληρωμών.
Η Amber Group, μια εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κρυπτογράφησης αναφέρει εάν αγοράσατε ένα Tesla 50.000 δολαρίων με τέσσερα Βitcoin την 1η Οκτωβρίου, αυτή η αγορά έχει αποδώσει σήμερα 172.000 δολάρια, επειδή η τιμή του Βitcoin έχει αυξηθεί από 10.000 δολάρια σε 43.000 δολάρια σε αυτούς τους τεσσεράμισι μήνες.
Αυτός ο τύπος μεταβλητότητας είναι ακατάλληλος για συναλλαγές σε μια οικονομία αναφέρει η Aberdeen Standard Investments, ένας παγκόσμιος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων.
Πιστεύουμε ότι το Βitcoin εξελίσσεται για να γίνει ο ψηφιακός χρυσός.
Τα ψηφιακά νομίσματα θα έχουν αυτόν τον ρόλο ως σύστημα πληρωμών.
Για ορισμένους η αξία τους είναι πολύ ευμετάβλητη άρα και πολύ αναξιόπιστη για οποιονδήποτε εταιρικό πελάτη.
Ίσως όταν οι μισθοί πληρώνονται σε Bitcoin, αλλά αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει τα επόμενα λίγα χρόνια.
Φανταστείτε να αγοράσετε αυτοκίνητο με 1 Bitcoin και ο μισθός σας να καταβάλλεται σε ευρώ.
Θα προκληθεί χάος με το… χάος των αποτιμήσεων λόγω των ακραίων διακυμάνσεων του Bitcoin.

Pinakas_3.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης