Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Kraken: Οι κυβερνήσεις θα περιορίσουν τη χρήση του bitcoin

Kraken: Οι κυβερνήσεις θα περιορίσουν τη χρήση του bitcoin
Οι κυβερνήσεις παγκοσμίως ενδέχεται να αρχίσουν να περιορίζουν τη χρήση του bitcoin, δήλωσε στο CNBC ο CEO του ανταλλακτηρίου Kraken
Σχετικά Άρθρα

Οι κυβερνήσεις ενδέχεται να αρχίσουν να περιορίζουν τη χρήση τόσο του bitcoin όσο και άλλων κρυπτονομισμάτων, προειδοποίησε ο διευθύνων σύμβουλος του γνωστού ανταλλακτηρίου Kraken, Jesse Powell.
Υπενθυμίζεται ότι πολλοί αξιωματούχοι, από την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen έως την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Christine Lagarde, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για τη χρήση του bitcoin.
Μάλιστα, διατυπώνονται επιφυλάξεις εξαιτίας του γεγονότος ότι χρησιμοποιείται για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, χρηματοδότηση της τρομοκρατίας κ.ά.

Καταστολή

«Νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια καταστολή» δήλωσε ο Jesse Powell στο CNBC.
Η αξία των κρυπτονομισμάτων έχει αυξηθεί τελευταία, με το bitcoin να φτάνει σε επίπεδα άνω των 61.000 δολαρίων.
Το πιο πολύτιμο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές τύγχανε διαπραγμάτευσης στα 60.105 δολ.
Το Kraken είναι το τέταρτη μεγαλύτερη ανταλλακτήριο στον κόσμο.
Οι υπεύθυνοι της εταιρείας, μάλιστα, έχουν προαναγγείλει την είσοδό της στο χρηματιστήριο με direct listing, στα χνάρια της Coinbase.
Οι επενδυτές χαιρετίζουν την είσοδο στη Wall Street, ωστόσο, όπως αναφέρει ο επικεφαλής του Kraken, η κανονιστική αβεβαιότητα σχετικά με τα crypto δεν πρόκειται να εξαφανιστεί σύντομα.
Ένας πρόσφατος νόμος για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που πρότεινε η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα απαιτούσε από άτομα που διακρατούν κρυπτονομίσματα σε ιδιωτικό ψηφιακό πορτοφόλι να υποβάλλονται σε ελέγχους ταυτότητας εάν πραγματοποιούν συναλλαγές 3.000 δολ. ή περισσότερο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης