Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

UBS: Ασυνήθιστα υψηλές οι προσδοκίες για το Ethereum... προμηνύουν νέες υπερβολές στην κρυπτογράφηση

UBS: Ασυνήθιστα υψηλές οι προσδοκίες για το Ethereum... προμηνύουν νέες υπερβολές στην κρυπτογράφηση
Η UBS είναι λιγότερο σίγουρη για το αν το Ethereum θα ξεπεράσει το Bitcoin
Με φαινομενικά κάθε μεγάλος επενδυτικός οίκος να εισέρχεται και επισήμως στην έρευνα και/ή ανάλυση για την κατάσταση της αγοράς κρυπτογράφησης, την περασμένη εβδομάδα η UBS συμμετείχε στη μάχη όταν εκτός από την έκθεση Crypto Compass που δημοσιεύτηκε από την ομάδα συναλλάγματος της τράπεζας, δημοσίευσε επίσης ένα εναρκτήριο σημείωμα, με τίτλο Crypto Keys, στο οποίο ερευνά εάν το Ethereum θα κλέψει το στέμμα του bitcoin ως ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της έκθεσης, Moritz Diller, «πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι αναπόφευκτο να επικρατήσει το Ethereum, ειδικά μετά την εισαγωγή του ETH 2.0».
Ωστόσο, η UBS είναι λιγότερο σίγουρη για το αν θα ξεπεράσει το Bitcoin, καθώς "το καθένα αντιπροσωπεύει μια διαφορετική πρόταση αξίας και περίπτωση χρήσης ενώ αντιμετωπίζει τις δικές του προκλήσεις".

Οι 2 καταλύτες

Ενώ υπάρχουν διάφορες και πολυάριθμες εκτιμήσεις σχετικά με το θέμα του "flippening" ή εκείνη τη στιγμή που το Ethereum ξεπερνά το bitcoin, στην τελευταία της έκθεση η UBS επικεντρώνεται σε δύο βασικούς παράγοντες που θα μπορούσαν να καθορίσουν την τιμή του 2ου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στο επόμενο διάστημα.
Πρώτον, εξετάζοντας τον αρνητικό κίνδυνο, η UBS γράφει ότι "αυτό που πρέπει να δώσει μια παύση στους ταύρους είναι οι ενεργές διευθύνσεις που δεν εμφανίζουν σημάδια νέας ζωής.

Αυτές ξεκινούν από ένα πολύ υψηλότερο σημείο από το bitcoin, το οποίο επίσης φαίνεται σίγουρα ασαφές εδώ."
Και όμως το bear σενάριο δεν είναι τόσο ξεκάθαρο: όπως σημειώνει η UBS, παραδοσιακά τέτοιοι δείκτες των επιπτώσεων του δικτύου από την πλευρά της ζήτησης είναι οι πιο ισχυροί προγνωστικοί παράγοντες για τις μελλοντικές κινήσεις των τιμών.
Ωστόσο, αυτό που συμβαίνει αντ 'αυτού είναι ότι "οι τιμές έχουν αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα της HODLing, καθώς οι όγκοι του Ethereum βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα από το προηγούμενο έτος".

Με άλλα λόγια, ενώ η δραστηριότητα μπορεί να μειώνεται, η δραστηριότητα των πωλήσεων μειώνεται ακόμη περισσότερο, καθώς "οι πιστοί παραμένουν".

Που οφείλεται η ανακοπή της πτώσης

Για την UBS, μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να οφείλεται όχι μόνο στη ρήξη συσχέτισης του Ethereum με τις μετοχές τύπου FANG αλλά σε μια ολοένα και πιο έντονη αντίστροφη σχέση.
Το συμπέρασμα της UBS είναι ότι ενώ θα ήταν δύσκολο να πούμε ότι το ένα χρησιμοποιείται για την αντιστάθμιση του άλλου, αντιπροσωπεύει "μια ενδιαφέρουσα πρόταση σε πλατφόρμες όπως το Ethereum που θα μπορούσαν να αντιπροσωπεύουν μια στρατηγική απειλή για την καθιερωμένη τεχνολογία".

Επιβεβαιώνει επίσης αυτό που είπε η Goldman Sachs τον Μάιο όταν η τράπεζα ξεκίνησε την κρυπτογράφηση με μια πολύ πιο ευνοϊκή άποψη για το Ethereum αποκαλώντας το «αμαζόνιο των πληροφοριών», ενώ το bitcoin ως «μονομερές asset».




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης