Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Έσπασε το φράγμα των 50.000 το Bitcoin, εντυπωσιακό το Cardano - Τι να προσέξουν οι επενδυτές

Έσπασε το φράγμα των 50.000 το Bitcoin, εντυπωσιακό το Cardano - Τι να προσέξουν οι επενδυτές
Σε υψηλά άνω των τριών μηνών ενισχύεται το bitcoin, ενώ το Cardano σπάει άλλο ένα ρεκόρ
Σχετικά Άρθρα

Σε υψηλά άνω των τριών μηνών ενισχύεται το bitcoin, το οποίο ξεπέρασε τα 50.000 δολάρια την Κυριακή, καθώς το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα εξακολουθεί να ανακάμπτει.
Το bitcoin έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, πάνω από τα 64.000 δολάρια τον Απρίλιο, αλλά τον Ιούνιο και τον Ιούλιο έφτασε να υποχωρεί ακόμη και κάτω από τα 30.000 δολάρια.
Ένας από τους κύριους λόγους της πτώσης ήταν η ανανέωση του ρυθμιστικού ελέγχου από τις κινεζικές αρχές, η οποία ανάγκασε τις επιχειρήσεις εξόρυξης bitcoin να κλείσουν και να μετακινηθούν αλλού.
Αλλά από τα μέσα Ιουλίου, το bitcoin βρίσκεται σε σταθερή άνοδο.
Αν μη τι άλλο, πολλοί αμφέβαλαν για το γεγονός ότι το Bitcoin θα μπορούσε να διασπάσει τις 50.000 δολάρια το προηγούμενο Σαββατοκύριακο – αν και το έκανε.
Τα πάντα ήταν πιθανά σύμφωνα με τους μετέχοντες στην αγορά:
από χαμηλούς όγκους έως ένα περιβάλλον φουσκωμένων αποτιμήσεων.
Ωστόσο, το Bitcoin τα κατάφερε.
Πλέον, πολλοί αναλυτές κάνουν λόγο για την τελευταία φάση μιας bull market.
Αυτό απετέλεσε το εφαλτήριο ώστε το κρυπτονόμισμα να φτάσει τα 50.000 δολάρια.

Το Cardano σπάει άλλο ένα ρεκόρ

Ενώ η σχετικά γρήγορη ανάκαμψη του Bitcoin στο επίπεδο των $50.000 είναι εντυπωσιακή, το Cardano (ADA) κερδίζει τις εντυπώσεις.
Το εγγενές token του proof-of-stake blockchain μόλις έφτασε σε ένα ακόμη ρεκόρ όλων των εποχών των $2,84.
Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του Cardano (ΑDA) άρχισε να παίρνει την ανιούσα όταν ανακοινώθηκε η προγραμματισμένη αναβάθμιση Alonzo – μια κίνηση που θα επιτρέψει την ενσωμάτωση των έξυπνων συμβολαίων και έτσι θα αντιμετωπιστεί αυτό που οι επικριτές του δικτύου περιέγραψαν ως μία από τις πιο εμφανείς ελλείψεις του δικτύου.
Η λειτουργικότητα του έξυπνου συμβολαίου θα επιτρέψει στο Cardano να ενσωματώνει περισσότερες εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων πλατφορμών αποκεντρωμένης χρηματοδότησης (DeFi) για τον αυτόματο δανεισμό και τη διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων.
Η βελτίωση θα μπορούσε να εκθρονίσει το Ethereum, το οποίο είναι σήμερα ο ηγέτης μεταξύ των blockchains, χάρη στο γεγονός ότι επιτρέπει λειτουργίες έξυπνων συμβάσεων. 

Tι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές

1)Σε πρώτη φάση, γρίφο αποτελεί ο χρησμός της Fed, στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στο Jackson Hall.
Τα μάκρο θα παίξουν, με άλλα λόγια, τον ρόλο τους…
Πιο συγκεκριμένα, οι αγορές θα ήθελαν να ξέρουν αν υπάρξει περίπτωση μείωσης του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και πότε αυτό θα συμβεί.

2)Η τιμή του χρυσού αποτελεί σαφή δείκτη, καθώς το πολύτιμο αποτελεί επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους έντονης μεταβλητότητας.
Μάλιστα, παρά το γεγονός πως το Bitcoin έχει ονομαστεί ψηφιακός χρυσός τελεί σε αντιστρόφως ανάλογη σχέση με το κίτρινο μέταλλο.

3)Το hashrate, μήνες μετά από μια ευρεία ανάκαμψη, «ξεπέρασε εαυτόν» την περασμένη εβδομάδα.
Σε σύγκριση με την περασμένη Δευτέρα, το ποσοστό του hashrate έχει προσθέσει 8 exhahashes ανά δευτερόλεπτο (EH/s), όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις, που ισοδυναμούν με συνολική αύξηση της υπολογιστικής ισχύος που προορίζεται για εξόρυξη κατά περίπου 5%.
Στα 121 EH/s, ο ρυθμός κατακερματισμού απέχει μόλις 47 EH/s από τα υψηλά όλων των εποχών.

4)Η «ακραία απληστία» αυξάνει και κρατά τα υψηλά.
Σύμφωνα με τον δείκτη Crypto Fear & Greed Index, ο οποίος αυτή την εβδομάδα βρίσκεται σταθερά στη ζώνη της «ακραίας απληστίας», τα «ακραία» κερδοσκοπικά συναισθήματα επιστρέφουν.
Αν και δεν βρίσκεται στην κορυφή της κλίμακας 0-100, ο δείκτης «μετρά» τώρα 79/100, μόλις 15 μονάδες μακριά από τις τυπικά ανοδικές κορυφές, οι οποίες αποκλείουν σημαντικές διορθώσεις τιμών.
81dbd139-8967-4625-9a8b-fc29a321f45e.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης