Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

To WhatsApp επιτρέπει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα

To WhatsApp επιτρέπει τις πληρωμές σε κρυπτονομίσματα
«Υπάρχει ένας νέος τρόπος για να δοκιμάσετε το ψηφιακό πορτοφόλι Novi. Από σήμερα, ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων στις ΗΠΑ θα μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα, χρησιμοποιώντας το Novi στο WhatsApp.»
Η μεγάλη εταιρεία τηλεπικοινωνιών WhatsApp σε συνεργασία με το Meta Platforms θέτουν σε λειτουργία ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα.
Η νέα υπηρεσία θα επιτρέπει σε έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών του WhatsApp στις ΗΠΑ να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα, με τον ίδιο τρόπο που στέλνουν ένα μήνυμα.
Η κίνηση θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο βήμα προς το πλήρως ψηφιακό μέλλον που η Meta εργάζεται γρήγορα για να διασφαλίσει.
Τα στελέχη της υπηρεσίας του Novi, που συνιστά το κρύπτο-πορτοφόλι της πλατφόρμας, έκαναν τις πρώτες δηλώσεις για αυτό το νέο εγχείρημα, μέσω Twitter.
Ο επικεφαλής του έργου της Novi, ο Stephane Kasriel, ανέφερε:
«Υπάρχει ένας νέος τρόπος για να δοκιμάσετε το ψηφιακό πορτοφόλι Novi. Από σήμερα, ένας περιορισμένος αριθμός ατόμων στις ΗΠΑ θα μπορεί να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα, χρησιμοποιώντας το Novi στο WhatsApp.»
Το υλικό μάρκετινγκ που συνοδεύει την ανακοίνωση υποδηλώνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν το, συνδεόμενο 1:1 με USD ($), stablecoin Pax Dollar (USDP).
Τον Οκτώβριο, η εταιρεία Paxos είχε ανακοινώσει ότι θα ενταχθεί στην υπηρεσία Novi, επιτρέποντας στους χρήστες να αγοράζουν USDP μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού. Θεματοφύλακας των token που αγοράζονται με αυτόν τον τρόπο, θα είναι το μεγάλο αμερικανικό ανταλλακτήριο Coinbase.
Αναφορικά, το πορτοφόλι Novi είναι στην πραγματικότητα η δεύτερη προσπάθεια για ψηφιακό πορτοφόλι της νυν εταιρείας ‘Meta’. Το Calibra, η πρώτη προσπάθεια της Meta για την ιδέα, απέτυχε μετά την καταλυτική παρέμβαση των ρυθμιστικών αρχών. Με τη μετονομασία σε Novi, το πορτοφόλι άλλαξε επίσης και το κύριο stablecoin που υποστηρίζει την εφαρμογή, από Diem (CCC: DIEM-USD) σε Pax Dollar (CCC: USDP-USD).

Τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε ως επενδυτές, όσον αφορά στη νέα λειτουργία είναι:

– Σύμφωνα με ένα tweet από τον Kasriel, η διεπαφή Novi δεν θα επηρεάσει την κρυπτογράφηση μηνυμάτων του WhatsApp.

– Επί του παρόντος, το πιλοτικό πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο σε Αμερικανούς πολίτες, εκ των οποίων ένας περιορισμένος αριθμός χρηστών WhatsApp έχει επιλεχθεί, ώστε να πειραματιστεί με τη νέα υπηρεσία. Τα κριτήρια επιλογής, όπως και τα άτομα, δεν είναι γνωστά. Γενικώς το πορτοφόλι είναι γεωγραφικά περιορισμένο στις ΗΠΑ και στη Γουατεμάλα.

– Η Meta σχεδίαζε αρχικά να έχει ως βασικό συνάλλαγμα το κρυπτονόμισμα Diem. Προς έκπληξη όλων μας, τον Οκτώβριο προχώρησε με τη χρήση του USDP. Ωστόσο, ο ιστότοπος της Novi αναφέρει ότι σκοπεύει να μεταβεί τελικά στο Diem.

– Η τρέχουσα εφαρμογή υποστήριξης του stablecoin USDP είναι στην πραγματικότητα μια συνεργασία μεταξύ της εταιρείας blockchain ‘Paxos’ και του γνωστού ανταλλακτηρίου Coinbase (NASDAQ: COIN).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης