Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Νεο πλήγμα στα κρυπτονομίσματα - Αίτηση πτώχευσης από την αμερικανική Genesis

Νεο πλήγμα στα κρυπτονομίσματα - Αίτηση πτώχευσης από την αμερικανική Genesis
Η εταιρεία ανήκει στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Digital Currency Group (DCG)
Σχετικά Άρθρα
Aίτηση για προστασία από τους πιστωτές της στις ΗΠΑ κατέθεσε η μονάδα δανεισμού της διαχειρίστρια κρυπτονομισμάτων Genesis, με το ντόμινο που προκάλεσε η κατάρρευση των FTX και BlockFi να συνεχίζεται.
Η Genesis Global Capital, ένας από τους μεγαλύτερους δανειστές κρυπτογράφησης, πάγωσε τις εξαγορές πελατών στις 16 Νοεμβρίου, αφού η FTX άφησε άναυδο τον χρηματοπιστωτικό κόσμο με την πτώχευσή της, τροφοδοτώντας την ανησυχία ότι και άλλες εταιρείες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν.
Η εταιρεία ανήκει στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Digital Currency Group (DCG).

Πάνω από 100 χιλ. πιστωτές

Η μονάδα δανεισμού της Genesis δήλωσε ότι είχε τόσο περιουσιακά στοιχεία όσο και υποχρεώσεις της τάξης του 1 δισ. έως 10 δισ. δολαρίων και εκτίμησε ότι είχε πάνω από 100.000 πιστωτές στην κατάθεσή της στο αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.
Η Genesis Global Holdco, ο μητρικός όμιλος της Genesis Global Capital, κατέθεσε επίσης αίτηση για προστασία από την πτώχευση, μαζί με μια άλλη μονάδα δανεισμού, την Genesis Asia Pacific.
Η Genesis Global Holdco ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης ή συναλλαγής εξισορρόπησης για την πληρωμή των πιστωτών και ότι διαθέτει 150 εκατ. δολάρια σε μετρητά για να στηρίξει την αναδιάρθρωση.
Πρόσθεσε ότι οι επιχειρήσεις της Genesis που ασχολούνται με παράγωγα και spot trading, broker dealer και custody δεν αποτελούν μέρος της διαδικασίας πτώχευσης και θα συνεχίσουν τις συναλλαγές με τους πελάτες τους.

Ντόμινο στα κρυπτονομίσματα

Η αίτηση πτώχευσης της Genesis είναι η τελευταία σε έναν καταιγισμό κατάρρευσης και περικοπών θέσεων εργασίας που προκλήθηκαν από την πτώση των τιμών πέρυσι.
Η Genesis ήταν ήδη εγκλωβισμένη σε μια διαμάχη με την Gemini Trust Co, η οποία ιδρύθηκε από τους πανομοιότυπους δίδυμους πρωτοπόρους των κρυπτονομισμάτων Cameron και Tyler Winklevoss, πρώην κωπηλάτες των αμερικανικών Ολυμπιακών Αγώνων.
Οι δύο εταιρείες τσακώνονται για ένα προϊόν κρυπτοδανεισμού με την ονομασία Earn που προσέφεραν από κοινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης