Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Άγιαξ απέδειξε πως το ποδόσφαιρο σημαίνει… συναίσθημα

Ο Άγιαξ απέδειξε πως το ποδόσφαιρο σημαίνει… συναίσθημα

8 Μαΐου 2019: Οι ποδοσφαιριστές του Άγιαξ πρόσφεραν μία από τις δυνατές, συναισθηματικά, εικόνες της ποδοσφαιρικής ιστορίας

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα γεμάτο συγκινήσεις. Τα συναισθήματα πάνε και έρχονται με αμείωτη ταχύτητα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να ανατραπούν τα πάντα. Ένα τέτοιο παράδειγμα, είναι το παιχνίδι ανάμεσα στον Άγιαξ και την Τότεναμ, την 8η Μαΐου του 2019.

Ο ολλανδικός σύλλογος φιλοξενεί τα «σπιρούνια» για τη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League. Με το πρώτο ματς να έχει λήξει υπέρ του «Αίαντα» με 2-1, όλα έδειχναν πως η επιστροφή του στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ήταν θέμα χρόνου. Όμως, για αυτό το ποδόσφαιρο είναι ο Βασιλιάς των σπορ.

Ο Άγιαξ προηγήθηκε με 2-0 μέχρι το 35ο λεπτό και το υπόλοιπο διάστημα έμοιαζε διαδικαστικού χαρακτήρα. Τα «μωρά» του Τεν Χαχ πέταγαν στους ουρανούς. Ωστόσο, ο Λούκας Μόουρα είχε αντίθεση άποψη. Μέσα σε τέσσερα λεπτά (55’-59’) έκανε το 2-2 και όλα πλέον ήταν ανοιχτά.

Τελικά, η τεράστια ανατροπή ήρθε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ήταν λίγα δευτερόλεπτα πριν την παραπάνω εικόνα. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ έστειλε η μπάλα στα δίχτυα, έκανε το 3-2 και η Τότεναμ προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Champions League. Λίγα μέτρα πιο δίπλα από τους έξαλλους πανηγυρισμούς, οι ποδοσφαιριστές βρίσκονταν στο έδαφος, δίνοντας το μεγαλύτερο κοντράστ συναισθημάτων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης