Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν ο Ρονάλντο και ο Σάντος έγιναν ξανά «παιδιά»...

Όταν ο Ρονάλντο και ο Σάντος έγιναν ξανά «παιδιά»...

10 Ιουλίου 2016: Η Πορτογαλία επικρατεί της Γαλλίας στο «Σταντ ντε Φρανς», με 1-0 στην παράταση, κατακτά το Euro του 2016 και ο Φερνάντο Σάντος «χάνεται» στην αγκαλιά του… «υπηρεσιακού προπονητή» και τραυματία Κριστιάνο Ρονάλντο.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Οι «οιωνοί» δεν είναι υπέρ της. Οι Γάλλοι βρίσκονται σε τρομερό «φεγγάρι», παίζουν εντός έδρας, ενώ οι Πορτογάλοι έχουν προλάβει στο «νήμα» την πρόκριση στους «16». Τρεις ισοπαλίες στον όμιλο, δύο δύσκολες προκρίσεις επί Κροατίας και Πολωνίας, και μόνο ο ημιτελικός με την «έκπληξη» του τουρνουά, Ουαλία, έρχεται με σχετική άνεση
(2-0). Σαν να μην έφτανε η διαφορά δυναμικής και οι πέντε νίκες στα έξι ματς της αήττητης Γαλλίας, το «κερασάκι» στην τούρτα για τον Φερνάντο Σάντος μπαίνει από τα πρώτα λεπτά του τελικού.

Στο 8ο λεπτό ο Ντμίτρι Παγιέτ «γκρεμίζει» τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δείχνει να πονά, αλλά επιστρέφει. Εννιά λεπτά μετά, ξαπλώνει ξανά στο έδαφος. Κάνει ένα χαρακτηριστικό νεύμα με το πρόσωπο πως «λυγίζει». Παλεύει με τη λογική για να ξαναμπεί στο παιχνίδι, αλλά ακόμα και ο «βιονικός» Κριστιάνο Ρονάλντο είναι άνθρωπος. Με δάκρυα στα μάτια ζητά αλλαγή στο 23ο λεπτό και έκτοτε, μέχρι και το τέλος της παράτασης, αποβάλλει από πάνω του τον ρόλο του ποδοσφαιριστή. Γίνεται το δεξί «χέρι» του Φερνάντο Σάντος, ο ηγέτης από τον πάγκο.

Χαρίζουν στιγμές ποδοσφαιρικής «τρέλας» στον φωτογραφικό φακό. Εικόνες που θα μνημονεύονται, με τον πάντα ήρεμο και αθόρυβο Φερνάντο Σάντος, να «σκεπάζεται» από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, όταν ο Έντερ πετυχαίνει με μια «οβίδα» στο 109ο λεπτό, το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Με τη λήξη του παιχνιδιού, η αυτοσυγκράτηση του ώριμου προπονητή, ταυτίζεται πλέον με την «τρέλα» του κατά τριάντα χρόνια νεότερου παίκτη του.

Πρόκειται άλλωστε για την ίδια πορτογαλική «τρέλα» που οδήγησε τον Ρικάρντο να βγάλει τα γάντια και να αποκρούσει το πέναλτι του Ντάριους Βασέλ δώδεκα χρόνια πριν, για να συνεχίσει την πορεία της Πορτογαλίας προς τον τελικό. Την ίδια «τρέλα» που είναι απαραίτητη για κάθε υπέρβαση και που η Πορτογαλία κατέχει αναμφίβολα στο DNA της.
2000_1.jpg

Το μόνο που απομένει να φανεί, είναι αν πέντε καλοκαίρια μετά, το ίδιο δίδυμο θα τα καταφέρει ξανά... Με τον Κριστιάνο -ελπίζουμε- υγιή και εντός αγωνιστικού χώρου αυτήν τη φορά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης