Μια Φώτο μια Ιστορία

Όταν η Ρωσία του φαντασμαγορικού Αντρέι Αρσάβιν έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Euro του 2008...

Όταν η Ρωσία του φαντασμαγορικού Αντρέι Αρσάβιν έκανε τη μεγάλη έκπληξη στο Euro του 2008...

21 Ιουνίου 2008: Η Ρωσία... σοκάρει τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους αποκλείοντας την Ολλανδία, με τον Αρσάβιν να πραγματοποιεί μια συγκλονιστική εμφάνιση.

Στην αναμέτρηση υπήρχε ξακάθαρο φαβορί, καθώς οι «Οράνιε» έδειχναν να βρίσκονται σε δαιμονιώδη κατάσταση. Είχαν πάρει δια περιπάτου την πρωτεία του -φαινομενικά δύσκολου- Γ΄ Ομίλου με 3 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και διαφορά 8 τερμάτων υπέρ τους. Από την άλλη, οι Ρώσοι μετά βίας είχαν «επιβιώσει» από τον Δ΄ Όμιλο, αφού μετά τη νίκη τους κόντρα στην Εθνική μας (1-0), είχαν κερδίσει τους Σουηδούς με 2-0 στο ματς που θα έκρινε την πρόκριση.

Παρόλα αυτά, στον προημιτελικό της Βιέννης, η ομάδα του Γκους Χίντινκ ήταν άρτια τοποθετημένη και με όπλο τις αντεπιθέσεις της μπόρεσε να ολοκληρώσει τη μεγαλύτερη έκπληξη της διοργάνωσης. Τη στιγμή που οι Ολλανδοί απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις, η αριστερή πλευρά των Ρώσων έκανε ότι ήθελε στην αναμέτρηση, με τους Γιούρι Ζιρκόφ και Αντρέι Αρσάβιν να πρωταγωνιστούν.

 

Το γκολ του Παβλιουτσένκο από το 56ο λεπτό έμοιαζε αρκετό για την «Τρίχρωμη Αρκούδα» καθώς ο Ακινφέεφ αποσοβούσε κάθε κίνδυνο. Ωστόσο, 4 λεπτά πριν τα 90, ο Φαν Νίστελροϊ -στην πρώτη ουσιαστική φάση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο- εκμεταλλεύτηκε το κενό στην αντίπαλη άμυνα και με κοντινή κεφαλιά έστειλε το ματς στην παράταση.

Ο Αρσάβιν είχε χάσει τις δύο πρώτες αναμετρήσεις της διοργάνωσης λόγω τιμωρίας. Στην επιστροφή του έδειχνε σεληνιασμένος, κάτι που επιβεβαίωσε και στο έξτρα ημίωρο του προημιτελικού. Μετά από ασίστ του, ο Τορμπίνσκι έδωσε ξανά το προβάδισμα στους Ρώσους στο 112’ και τέσσερα λεπτά αργότερα (116’) το δικό του βολέ εκτέλεσε τον Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ κάνοντας το 3-1, που ολοκλήρωνε ιδανικά τον ρωσικό θρίαμβο.

Έτσι, στον πρώτο προημιτελικό της ιστορίας του Euro που οδηγείται στην παράταση χωρίς να φτάσει στη διαδικασία των πέναλτι, οι Ρώσοι πήραν μια δικαιότατη πρόκριση αποκλείοντας ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης. Στο «Σεντ Γιάκομπ Παρκ» ο Αντρέι Αρσάβιν ξεδίπλωσε το πηγαίο ταλέντο του χαρίζοντας μας μια μοναδική ποδοσφαιρική παράσταση που συνδύαζε ουσία και θέαμα με απόλυτη αρμονία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης