Μια Φώτο μια Ιστορία

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια...

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια...

15 Ιουνίου 1996. Ο Πολ Γκασκόιν πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ σε τελικά Euro και η Αγγλία επικρατεί της Σκωτίας με 2-0.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στην Αγγλία και την Σκωτία, είναι γνωστή. Πρόκειται για μία κόντρα που κρατεί σταθερά από το μακρινό 1872. Στο Euro 1996, οι δύο χώρες συναντήθηκαν ξανά και πρόσφεραν ένα παιχνίδι, πλούσιο σε θέαμα.

Την παράσταση, όμως, έκλεψε το γκολ του Πολ Γκασκόιν. Ο Βρετανός άσος μπορεί να πέτυχε αρκετά τέρματα στην καριέρα του, όμως το συγκεκριμένο είναι εκ των κορυφαίων του. Το σκορ ήταν το «εύθραυστο» 1-0 και η Εθνική Σκωτίας είχε κερδίσει πέναλτι στο 78ο λεπτό. Ένα γκολ που αν έμπαινε θα άλλαζε πάρα πολλά.

Ο Σίμαν αποκρούει την εκτέλεση του ΜακΚάλιστερ και στην αμέσως επόμενη φάση, ο Γκασόιν πραγματοποιεί μία απίστευτη κίνηση. Υποδέχεται τρομερά τη μπάλα στα όρια της περιοχής, περνάει τη μπάλα πάνω από τον αμυντικό και σκοράρει ένα υπέροχο γκολ με σουτ στην κίνηση. 

Αυτό το 2-0, ήταν που χάρισε και τη νίκη στους Άγγλους αλλά και τις ισχυρές βάσεις πρόκρισης για την επόμενη φάση. Βέβαια, μπήκε (δικαιωματικά) ανάμεσα στα πιο όμορφα γκολ στην ιστορία του Euro, ωστόσο το όνειρο σταμάτησε στα ημιτελικά.

Η Εθνική Γερμανίας επικράτησε στην διαδικασία των πέναλτι και την άφησε εκτός. Στη φωτογραφία, βλέπουμε τον Πολ Γκασκόιν, μετά το γκολ του κόντρα στους Σκωτσέζους, να πανηγυρίζει με ιδιαίτερο τρόπο και οι συμπαίκτες του να του ρίχνουν… νερό στο πρόσωπο.
99539385_gascoigne_euro_96-sport-xlarge.jpg

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης