Μια Φώτο μια Ιστορία

H κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε... γραμματόσημα!

H κορυφαία στιγμή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε... γραμματόσημα!

Η μεγαλύτερη επιτυχία της Εθνικής Ποδοσφαίρου σε λεύκωμα με τα προσωπικά γραμματόσημα όλων των παικτών, των προπονητών, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Γράφει ο Δημήτρης Μανάκος

Πρόκειται σαφώς για την μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Συγκλονιστικές στιγμές που έλαβαν χώρα στην Λισσαβόνα - και γενικότερα στην Πορτογαλία - και θα παραμείνουν αναλλοίωτες, όσες δεκαετίες και να περάσουν.

Η Εθνική Ελλάδος βρίσκει το γκολ. Ο Άγγελος Χαριστέας αξιοποιεί στο έπακρο το κόρνερ του Άγγελου Μπασινά και το ελληνικό κοινό ξεχύνεται στους δρόμους. Απαραίτητη προϋπόθεση για να μην λησμονηθεί ποτέ η πορεία της Εθνικής μας, αποτέλεσαν τα τεκμήρια της επιτυχίας.

Αυτή ήταν και η πρόθεση των ελληνικών ταχυδρομείων, τα οποία για να τιμήσουν την μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, έβγαλαν μία συλλεκτική σειρά από γραμματόσημα, που έστειλαν σε 2004 άτομα!

IMG_2767.jpg

Ένα πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μένει να… θυμίζει στους «παλιούς» τις ένδοξες στιγμές του παρελθόντος, και να «διδάσκει» στους νέους ένα ανεπανάληπτο κατόρθωμα, το οποίο αποτελεί και μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Ένας από τους ανθρώπους - αν μη τι άλλο τυχερούς - που παρέλαβαν μία σειρά γραμματοσήμων είναι ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος. Ο τότε γενικός διευθυντής του ΣΠΟΡ FM διατηρεί στην πλούσια συλλογή του αυτά τα γραμματόσημα και μας τα θυμίζει, στις άνωθεν φωτογραφίες!

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης