Μια Φώτο μια Ιστορία

Ο Λουίς Ενρίκε χρωστάει κάτι στην Ιταλία λόγω μίας… αγκωνιάς

Ο Λουίς Ενρίκε χρωστάει κάτι στην Ιταλία λόγω μίας… αγκωνιάς

9 Ιουλίου 1994: Μία φάση που στιγμάτισε έναν ολόκληρο αγώνα. Ο Λουίς Ενρίκε, μέσα στα αίματα, ζητάει την τιμωρία του Τασότι…

Σχετικά Άρθρα
Γράφει ο Νότης Χάλαρης

«Ήθελε να “σκοτώσει” και τον διαιτητή και τον Τασότι», o φροντιστής της Εθνικής Ισπανίας στο Μουντιάλ του 1994 στα γήπεδα των ΗΠΑ, βλέποντας τον Λουίς Ενρίκε εξαγριωμένο στον αγωνιστικό χώρο. Ο λόγος ήταν μία φάση που αναίρεσε οτιδήποτε συνέβη στον αγώνα των Ρόχας κόντρα στην Ιταλία για τα προημιτελικά.

Αμφότερες, ήταν από τις μεγάλες δυνάμεις της διοργάνωσης και η μεταξύ τους κόντρα, αποτέλεσε ένα από τα ματς που είχαν «κυκλώσει» οι φίλοι του ποδοσφαίρου. Κατά την διάρκεια του δεύτερου ημιχρόνου, ο Μάουρο Τασότι ρίχνει αγκωνιά εκτός φάσης στον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος κινούταν στην περιοχή για να διεκδικήσει μία σέντρα.

Ο νυν προπονητής των Ρόχας πέφτει στο έδαφος και σφαδάζει από τους πόνους. Αυτό δεν τον εμποδίζει από το να σηκωθεί, γεμάτος αίματα και να διαμαρτυρηθεί έντονα στον διαιτητή, ο οποίος δεν είδε καμία (!) παράβαση. Το χτύπημα, ουσιαστικά έσπασε τη μύτη του Ενρίκε και η παραπάνω εικόνα το επαληθεύει.

Για την ιστορία, το παιχνίδι έληξε με 2-1 υπέρ της Ιταλίας, η οποία πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης και έστειλε τους Ρόχας στο σπίτι τους. Μετά από 27 χρόνια, ο Λουίς Ενρίκε, πλέον ως προπονητής, θα αντιμετωπίσει ξανά την Ιταλία, για τα ημιτελικά του EURO 2020, αυτήν τη φορά ευρισκόμενος στον πάγκο της Ισπανίας.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης