Μια Φώτο μια Ιστορία

«Για την Ελλάδα»: Η μέρα στη Βαρκελώνη που ο Πύρρος Δήμας συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό της άρσης βαρών! (video)

«Για την Ελλάδα»: Η μέρα στη Βαρκελώνη που ο Πύρρος Δήμας συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό της άρσης βαρών! (video)
31 Ιουλίου 1992: Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στο BN Sports και θυμήθηκε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992 ο Πύρρος Δήμας συμμετείχε στην κατηγορία των 82,5 κιλών και σήκωσε στο σύνολο 370 κιλά, κάνοντας όλο το Ολυμπιακό Στάδιο της Καταλονίας να τον χειροκροτήσει και να δει την ελληνική σημαία να σηκώνεται πιο ψηλά απ’ όλους.

Ο Έλληνας αρσιβαρίστας έγραψε την πρώτη του «χρυσή» σελίδα στη δική του ξεχωριστή πορεία στην άρση βαρών. Η ημερομηνία είναι σημαδιακή για το άθλημα αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, καθώς το χρυσό στη Βαρκελώνη ακολούθησαν άλλα δύο σε Ατλάντα (1996) και Σίδνεϊ (2000), ενώ ο κύκλος ολοκληρώθηκε στην Αθήνα το 2004 με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου.

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στο BN Sports, θυμούμενος τι συνέβη πριν από 29 χρόνια:

«Για την Ελλάδα το 1992 με 207 κιλά στους ώμους. μετά το 1996 ήταν πιο δύσκολα γιατί έπρεπε να αποδείξω ότι αυτό που έγινε το 1992 δεν ήταν τυχαίο.

Είναι η μέρα που με έμαθε ο κόσμος αλλά πίστευα πολύ στις δυνατότητες μου. Μετά ήταν η προσπάθεια να δείξω πως δεν ήταν τυχαίο τίποτα. Το τρίτο χρυσό ήρθε στην εποχή που όλο το άθλημα είχε απογειωθεί. Και στην Αθήνα είχα τα παιδιά μου εκεί… σαν χρυσό το νιώθω και αυτό»



www.bnsports.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης