Μια Φώτο μια Ιστορία

Τζιανμάρκο Ταμπέρι: Πέντε χρόνια μετά, δίπλα από τον ίδιο... γύψο, αλλά με δάκρυα χαράς!

Τζιανμάρκο Ταμπέρι: Πέντε χρόνια μετά, δίπλα από τον ίδιο... γύψο, αλλά με δάκρυα χαράς!

1 Αυγούστου 2021: Ο Τζιανμάρκο Ταμπέρι και ο Μουτάζ Εσά Μπαρσίμ μοιράζονται το χρυσό μετάλλιο στον τελικός του άλματος εις ύψους, με τον Ιταλό να ξεσπά σε λυγμούς, ξαπλωμένος στο ταρτάν. Δίπλα του ένας γύψος, μία ανάμνηση για τους χαμένους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

Γράφει ο Μάριος Αγγελέτος

Το 2016 ο Ταμπέρι ήταν ένας εκ των καλύτερων, ίσως ο καλύτερος, αθλητές στο άλμα εις ύψους στον κόσμο. Είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο τόσο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, όσο και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Πόρτλαντ. Λίγες εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν ένα από τα φαβορί για το χρυσό, όλα αυτά μέχρι η ατυχία να του χτυπήσει την «πόρτα».

Στις 15 Ιουλίου του 2016, στο Diamond League του Μονακό, δεν ήθελε να σταματήσει στα 2.39μ, αποφάσισε να ανεβάσει τον πήχη στα 2.41μ. Όχι μόνο δεν κατάφερε να περάσει το ύψος, αλλά αναγκάστηκε να φύγει από το γήπεδο για να διαπιστωθεί η ζημιά που είχε υποστεί στον αριστερό αστράγαλο του. Οι εξετάσεις έδειξαν όλα όσα ο ίδιος φοβόταν, είχε υποστεί ρήξη του δελτοειδούς συνδέσμου και θα έχανε τους Αγώνες του Ρίο.

Αυτός ο γύψος που τον συνόδευσε για τόσους μήνες, έμελλε να φτάσει μαζί του μέχρι και το Τόκιο, πέντε χρόνια αργότερα. Εκεί η μάχη με τον Μπαρσίμ ήταν μέχρι το τέλος οριακή, με τους δύο άλτες να σταματούν στα 2.37μ και να αποφασίζουν να μοιραστούν το χρυσό μετάλλιο. Αμέσως ο Ταμπέρι ξεσπά και πέφτει στο ταρτάν, πλάι στον γύψο που του είχε στερήσει το όνειρο πριν από πέντε χρόνια στο Ρίο.

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης