Μια Φώτο μια Ιστορία

Super Bowl XLIII: Το νικητήριο catch του Σαντόνιο Χολμς στις μύτες των ποδιών που έδωσε στους Στίλερς το 6ο τους πρωτάθλημα

Super Bowl XLIII: Το νικητήριο catch του Σαντόνιο Χολμς στις μύτες των ποδιών που έδωσε στους Στίλερς το 6ο τους πρωτάθλημα

1 Φεβρουαρίου 2009: Ο Σαντόνιο Χολμς, με το πιο εντυπωσιακό catch στην ιστορία του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, στέλνει στο Πίτσμπουργκ το πρωτάθλημα κερδίζοντας και το βραβείο του MVP.

Γράφει ο Πάνος Σταμούλης

Το Super Bowl XLIII ανάμεσα στους Αριζόνα Κάρντιναλς και τους Πίτσμπουργκ Στίλερς μνημονεύεται για την ανταγωνιστικότητα που παρουσίασαν οι δύο ομάδες, αλλά κυρίως, για τον τρόπο με τον οποίο ο Σαντόνιο Χολμς κατάφερε να κρίνει τον τίτλο.

Οι Κάρντιναλς -αν και αουτσάιντερ- με τους Κερτ Γουόρνερ και Λάρι Φιτζέραλντ Τζούνιορ να ηγούνται, είχαν πάρει προβάδισμα τριών πόντων, 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην επόμενη κατοχή η επιθετική γραμμή των Στίλερς λειτούργησε άψογα, δίνοντας χρόνο στον Μπεν Ροθλισμπέργκερ να δει την κίνηση του Σαντόνιο Χολμς στη γωνία του γηπέδου.

Ο wide receiver από τη Φλόριντα είχε βγει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και ο «Big Ben» ετοίμαζε την καλύτερη πάσα της καριέρας του. Ο Χολμς, έμεινε εντός του γηπέδου όντας στις μύτες των ποδιών του και με το… πιο διαδεδομένο catch στην ιστορία του Super Bowl διαμόρφωσε το 27-23 που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Έτσι, ο Σαντόνιο Χολμς έγινε μόλις ο έκτος wide receiver που κερδίζει το βραβείο του MVP, ενώ και οι Πίτσμπουργκ Στίλερς έγιναν το πρώτο franchise που φτάνει τις έξι κατακτήσεις Super Bowl (1975, 1976, 1979, 1980, 2006 και 2009).

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης