Μια Φώτο μια Ιστορία

Μίμης Δομάζος: Η πρώτη μάχη του «στρατηγού» με τα κιτρινόμαυρα για χάρη της ΑΕΚ

Μίμης Δομάζος: Η πρώτη μάχη του «στρατηγού» με τα κιτρινόμαυρα για χάρη της ΑΕΚ

3 Σεπτεμβρίου 1978: Ο Μίμης Δομάζος πραγματοποιεί το επίσημο ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα», αφήνοντας πίσω του σχεδόν μία αγωνιστική εικοσαετία με τον Παναθηναϊκό.

Γράφει η Ξανθίππη Δασκαλάκη

Αποχαιρετώντας τον Παναθηναϊκό έπειτα από σχεδόν μία εικοσαετία – 19 χρόνια – και 490 συμμετοχές, ο Μίμης Δομάζος ανακοινώθηκε από την ΑΕΚ«Θα παίξω μεγάλη μπάλα»: η πρώτη υπόσχεση του «στρατηγού» στη νέα του ομάδα, την οποία έκανε πράξη από την πρώτη του κι όλας εμφάνιση.

Ο Δομάζος είχε φορέσει την κιτρινόμαυρη φανέλα ήδη δύο φορές, κόντρα στην Χαλκίδα (εκτός έδρας) και τον ΟΦΗ (εντός έδρας), όμως αμφότερες οι αναμετρήσεις ήταν φιλικές. Η πρώτη επίσημη συμμετοχή του καταγράφτηκε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1978 και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, κόντρα στο Αιγάλεω.

Η ΑΕΚ δεν απέδωσε καθόλου καλά στο πρώτο μισό της αναμέτρησης, όμως με το πέρασμα του χρόνου ανέβασε την απόδοσή της χάρης στο νέο απόκτημα της ομάδας, ο οποίος με «χόρεψε» τους αντιπάλους και έφερε τα άνω – κάτω στην ομάδα.  Να σημειωθεί πως και τα δύο γκολ ξεκίνησαν από δική του προσωπική ενέργεια, με τους Θωμά Μαύρο (48’), Ντούσαν Μπάγεβιτς (67’) να χρίζονται σκόρερ και να δίνουν τη νίκη στην «Ένωση» με 2-0.

ΑΙΓΑΛΕΩ (Μπέλα Πάλφι): Συρίγος, Παπαϊωάννου, Τριπολιτσιώτης, Πιλάβης, Τσιρογιάννης, Κωνσταντίνου (75′ Μαρτίνος), Κωνσταντόπουλος, Αναστασιάδης, Ρόας, Τσαλαμάγκας, Λαλούσης (75′ Σταυρόπουλος)

ΑΕΚ (Φέρεντς Πούσκας): Χρηστίδης, Μουσούρης, Ιντζόγλου (78’ Κώτσος), Ραβούσης, Νικολάου, Τσάμης, Τάσος, Νικολούδης, Μπάγεβιτς (70’ Λ. Παπαδόπουλος), Δομάζος, Μαύρος

0035.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης