Μια Φώτο μια Ιστορία

Το πρώτο γκολ στην ιστορία των πρωταθλημάτων από τον Κένι Ντάβενπορτ!

Το πρώτο γκολ στην ιστορία των πρωταθλημάτων από τον Κένι Ντάβενπορτ!

8 Σεπτεμβρίου του 1888: Στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα πρωταθλήματος στην ιστορία, ο Κένι Ντάβενπορτ γίνεται, παράλληλα, και ο πρώτος που σκοράρει στα χρονικά.

Γράφει ο Νότης Χάλαρης

Στα τέλη του 19ου αιώνα, το ποδόσφαιρο έμπαινε σε μία νέα εποχή. Η Αγγλία έβρισκε συνεχώς νέους τρόπους ανανέωσης του αθλήματος, είτε με κανονισμούς, είτε με διάφορες διοργανώσεις. Μία από τις πιο «επαναστατικές» κινήσεις, ήταν η δημιουργία ενός πρωταθλήματος με όλες τις ομάδες της χώρας.

 Στις 8 Σεπτεμβρίου του 1888, προγραμματίζεται η επίσημη έναρξη του πρώτου πρωταθλήματος στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Το ματς που θα άνοιγε την «αυλαία» και θα έμενε στην ιστορία, ήταν το Ντέρμπι-Μπόλτον.

ED8BQsLXYAAS18j.jpg

Το παιχνίδι έμελλε να προσφέρει πλούσιο θέαμα και να είναι γεμάτο με γκολ. Στο τελευταία σφύριγμα του αγώνα, η Ντέρμπι επικράτησε με 6-3. Μάλιστα, η Μπόλτον είχε προηγηθεί με 3-0 στα πρώτα επτά λεπτά, ωστόσο η Ντέρμπι έκανε την μεγάλη ανατροπή και θριάμβευσε.

Στην φωτογραφία, είναι η ομάδα του Μπόλτον, με τον Κένι Ντάβενπορτ να έχει την τιμητική του. Ο Βρετανός ποδοσφαιριστής είναι ο πρώτος στην ιστορία που σκοράρει σε αγώνα πρωταθλήματος και ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στον αγώνα της Ντέρμπι με την Μπόλτον.

1888-bolton-wanderers-v-derby-county-1.jpg

www.bnsports.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης