Τελευταία Νέα
Οικονομία

Θεοχάρης - Προσυμπληρωμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος - «Δεν θα την γλιτώσουν όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους»

Θεοχάρης - Προσυμπληρωμένες δηλώσεις φόρου εισοδήματος - «Δεν θα την γλιτώσουν όσοι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους»
«Γκρίζες ζώνες αρμοδιοτήτων» οι όποιες διαφορές έχουν υπάρξει με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα
Πλήρως προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις προαναγγέλλει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, περιγράφοντας την «εφορία του μέλλοντος».
Όπως αναφέρει σε συνέντευξή του στα Νέα, οι φορολογικές δηλώσεις θα είναι πλήρως προσυμπληρωμένες, ενώ οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα παρακρατούν το ένα δωδέκατο του φόρου, κάθε μήνα, ώστε ο φορολογούμενος να μην χρειάζεται να καταβάλει επιπλέον ποσά με την εκκαθάριση της δήλωσης.
Προς το μοντέλο αυτό κινείται η φορολογική διοίκηση, επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης, χωρίς ωστόσο να δώσει ημερομηνία εφαρμογής του.
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων μίλησε και για τις κατασχέσεις, σημειώνοντας, χαρακτηριστικά πως «Δεν μπορώ να δεχθώ έναντι πληρωμή 20.000 ευρώ από κάποιον που χρωστά 4 εκατομμύρια. Θα του κάνω κατάσχεση».
Επίσης απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να τη γλιτώσουν όσοι έχουν λερωμένη τη φορολογική τους φωλιά και περιλαμβάνονται στις λίστες εμβασμάτων και Λαγκάρντ.
Τέλος, ο κ. Θεοχάρης απέδωσε σε «γκρίζες ζώνες αρμοδιοτήτων» τις όποιες διαφορές έχουν υπάρξει με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον υφυπουργό Γ. Μαυραγάνη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης