Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κύπρος: Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας - Σημείο τριβής το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις

Κύπρος: Σε τεντωμένο σκοινί οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - τρόικας - Σημείο τριβής το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις
Δεν αποκλείεται να παραταθεί η παραμονή των εκπροσώπων των δανειστών στη Λευκωσία μέχρι και τη Δευτέρα
Μεγάλα εμπόδια εξακολουθούν να εγείρονται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυπριακής κυβέρνησης και της τρόικας για την επικαιροποίηση του μνημονίου.
Σημείο τριβής και μεγάλο «αγκάθι» παραμένει το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ακινήτων.
Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται να παραταθεί η παραμονή των εκπροσώπων των δανειστών στη Λευκωσία μέχρι και τη Δευτέρα.
Το ΡΙΚ μετέδωσε ότι ο Κύπριος πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης κάλεσε απόψε στο προεδρικό μέγαρο το κλιμάκιο της τρόικας σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση.
Στόχος είναι να γεφυρωθούν οι διαφορές που υφίστανται κυρίως σε ό,τι αφορά τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των εκποιήσεων. Η τρόικα θέλει να διασφαλίσει ότι θα αποφευχθούν ατέρμονες διαδικασίες που θα παραπέμπουν σε βάθος χρόνου τις εκποιήσεις.
Οι πιστωτές γνωρίζουν ότι η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι ο λόγος που καθυστερούν σήμερα οι εκποιήσεις και θέλουν να επιταχύνουν τη διαδικασία. Για τον λόγο αυτό προτείνουν πιο συνοπτικές και πιο αυστηρές διαδικασίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης