Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιθυμεί για το χρέος ο Ευ. Βενιζέλος - Να εξαιρεθεί το ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις

Λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιθυμεί για το χρέος ο Ευ. Βενιζέλος - Να εξαιρεθεί το ΔΝΤ από τις διαπραγματεύσεις
"Από τη στιγμή που το 88% του χρέους βρίσκεται σε ευρωπαϊκά «χέρια», η λύση πρέπει να κινείται σε ευρωπαϊκά επίπεδα"
Λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δίχως τη συμμετοχή του ΔΝΤ επιθυμεί για το ζήτημα του ελληνικού χρέους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης του Ευ. Βενιζέλου με τα «πράσινα» κυβερνητικά στελέχη, διαμήνυσε πως από τη στιγμή που το 88% του χρέους βρίσκεται σε ευρωπαϊκά «χέρια», η λύση πρέπει να κινείται σε ευρωπαϊκά επίπεδα.
Βάσει των παραπάνω, ουσιαστικά ο Ευ. Βενιζέλος αφήνει εκτός των επερχόμενων διαπραγματεύσεων το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις ΗΠΑ.
Κατά την εισήγησή του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε και στην τρέχουσα πολιτική συγκυρία, καθιστώντας αναγκαία τη διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας και της ομαλής πορείας εξόδου από τη κρίση.
Αναφερόμενος στις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, έκανε λόγο για «θετικά βήματα», συμπληρώνοντας ωστόσο, πως ο νέος γύρος συζητήσεων θα είναι αρκετά δύσκολος.
Όσον αφορά την κεντροαριστερά, κατέστησε αναγκαία τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο νέο εγχείρημα.
Βέβαια, αποσαφήνισε πως η επιτυχής έκβαση του πειράματος προϋποθέτει το «άνοιγμα» προς όλους.
Να σημειωθεί πως ο Ευ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόσο για τη ΔΕΘ όσο και για την κρίσιμη σύσκεψη της Κυριακής, η οποία «ανοίγει» την προετοιμασία για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης