Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δέσμη μέτρων από το ΣΕΒ για την αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου του J.C. Juncker

tags :
Δέσμη μέτρων από το ΣΕΒ για την αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου του J.C. Juncker
Ποιοι τομείς της οικονομίας χρήζουν άμεσης στήριξης
Δέσμη προτάσεων για την ορθή αξιοποίηση του επενδυτικού πακέτου, ύψους 300 δισ. ευρώ, που εισηγήθηκε ο νέος πρόεδρος της Κομισιόν J.C. Juncker, κατέθεσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων.
Στο περιθώριο φόρουμ που διοργανώθηκε από το BusinessEurope, ο ΣΕΒ υπογράμμισε πως οι πόροι θα πρέπει να κατευθυνθούν σε τομείς και επενδύσεις που θα ενισχύσουν την καινοτομία και την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, όπως είναι η ενέργεια, το περιβάλλον, οι μεταφορές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, τα νέα υλικά, τα τρόφιμα και τα φάρμακα.
Παράλληλα, ο Σύνδεσμος αξίωσε την προώθηση φορολογικών κινήτρων, τη δυνατότητα ευρύτερης χρήσης των εργαλείων αναδιάρθρωσης και υποστήριξης της εξωστρέφειας και από μικρές και από μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και την ενεργό συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα τόσο στο σχεδιασμό όσο και στην παρακολούθηση της αξιοποίησης των πόρων των ευρωπαϊκών ταμείων και της EIB (European Investment Bank).
Επίσης, πρότεινε την αναγνώριση της δυνατότητας ευελιξίας στη χρήση των πόρων από τις χώρες που έχουν πληγεί από την κρίση, όπως η Ελλάδα, τουλάχιστον για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα στη λειτουργία της οικονομίας και των αγορών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης