Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συρρίκνωση κατά 40% στην αποζημίωση των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες ζητά η Τρόικα

Συρρίκνωση κατά 40% στην αποζημίωση των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες ζητά η Τρόικα
Αφορά τους εργαζομένους, που βγαίνουν σε σύνταξη με 35ετία ή με ασφάλιση ΙΚΑ, που βγαίνουν σε σύνταξη με 5.500, 10.000 και 10.500 ημέρες ασφάλισης
Η μείωση τα αποζημίωσης των υπαλλήλων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες στο 60% του σημερινού ποσού φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι μια από τις βασικές απαιτήσεις των δανειστών.
Ειδικότερα, δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου αναφέρει πως η τρόικα έχει ζητήσει να κοπεί το 40% της αποζημίωσης που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες που βγαίνουν σε σύνταξη με 35ετία ή οι εργαζόμενοι με ασφάλιση ΙΚΑ που βγαίνουν σε σύνταξη με 5.500, 10.000 και 10.500 ημέρες ασφάλισης.
Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στο Παρίσι, με την Ελλάδα να εκπροσωπείται και από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο οποίος νωρίτερα δήλωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το συνταξιοδοτικό σύστημα.
Η τρόικα, ωστόσο, ζητά την μείωση της αποζημίωσης, καθώς εκτιμά ότι ο σχετικός νόμος δεν εφαρμόζεται πλήρως.
Να σημειωθεί ότι ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο κάποια από τα αιτήματα της τρόικας, που θα συζητηθούν λεπτομερώς στο Παρίσι, να ικανοποιηθούν, ως αντάλλαγμα για την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης