Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Ο διάλογος Draghi – Βαρουφάκη που έκλεισε τη συμφωνία για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα

Bloomberg: Ο διάλογος Draghi – Βαρουφάκη που έκλεισε τη συμφωνία για να επιστρέψει η τρόικα στην Αθήνα
Για να λάβει επιπλέον βοήθεια η Ελλάδα, πρέπει να επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της Ευρωζώνης τόνισε ο Draghi
Στη σύντομη στιχομυθία που είχαν ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi και ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, η οποία έπεισε την ελληνική πλευρά να επιτρέψει την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα αναφέρεται σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται υπό καθεστώς ανωνυμίας δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους, ο Draghi φέρεται να είπε στους Έλληνες αξιωματούχους ότι αντιμετωπίζουν μια κρίσιμη κατάσταση και ότι πρέπει να αφήσουν τους εκπροσώπους της ευρωζώνης να επιστρέψουν στην Αθήνα εάν θέλουν να λάβουν κάποια στιγμή επιπλέον βοήθεια.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, ο Draghi είπε στον Γ. Βαρουφάκη κατά την χθεσινή τους συνάντηση στις Βρυξέλλες  ότι τα «βιβλία» της κυβέρνησης πρέπει να εξεταστούν για να προσδιοριστεί το χρηματοδοτικό της έλλειμμα.
«Οι εκπρόσωποι της Κομισιόν και του ΔΝΤ είχαν ένα παρόμοιο μήνυμα, δήλωσε ένας εκ των αξιωματούχων» τονίζει το Bloomberg.
«Η Ελλάδα συμφώνησε να επιτρέψει τους εμπειρογνώμονες που εκπροσωπούν την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, να ξεκινήσουν εργασίες στην Αθήνα» τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, «με τις αγορές να είναι κλειστές και την κεντρική τράπεζα να διατηρεί τις τράπεζες σε σφιχτή πίστωση, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών μπορεί να ερχόταν αντιμέτωπο με κρίση ρευστότητας σε μία, δύο ή τρεις εβδομάδες».
«Χωρίς πρόσβαση στα βιβλία, είναι αδύνατο να ξέρουμε με σιγουριά, πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
Σύμφωνα με το Bloomberg, όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ πίεσε τον Γ. Βαρουφάκη να αποδεχθεί την επιστροφή των αξιωματούχων της τρόικας, ο υπουργός δήλωσε πως η ιδέα ότι η Ελλάδα είναι αντίθετη σε μια τέτοια κίνηση, ήταν μια παρανόηση.
Βάσει του δημοσιεύματος ο διάλογος ήταν ο εξής:
«Μπορούν να ξεκινήσουν σύντομα;» ρώτησε ο Draghi.
Ο Γ. Βαρουφάκης συμφώνησε.
Την Τετάρτη;
Και έκλεισε η συμφωνία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης