Τελευταία Νέα
Οικονομία

Γ. Βαρουφάκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια προς τη χρεοκοπημένη Ελλάδα

Γ. Βαρουφάκης: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τα δάνεια προς τη χρεοκοπημένη Ελλάδα
Σάλος στη Γερμανία από ντοκιμαντέρ με δηλώσεις του Γ. Βαρουφάκη - Δεν είναι σαφές πότε γυρίστηκε
Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας χαρακτηρίζει τα δάνεια προς τη χρεοκοπημένη Ελλάδα ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση το οποίο προβλήθηκε στο γερμανικό ARD, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ωστόσο δεν είναι σαφές πότε γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε χθες, ημέρα κατά την οποία συνεδρίαζε το Eurogroup για την Ελλάδα.
Ο υπουργός Οικονομικών περιγράφει την Ελλάδας ως χρεοκοπημένη και υποστηρίζει πως οι Ευρωπαίοι γνώριζαν πολύ καλά ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να αποπληρώσει ποτέ τα χρέη της.
Οι δηλώσεις Βαρουφάκης έχουν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
«Έξυπνοι άνθρωποι στις Βρυξέλλες, τη Φρανκφούρτη και το Βερολίνο, γνώριζαν τον Μάιο του 2010 ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να αποπληρώσει τα χρέη της. Και όμως συμπεριφέρθηκαν σαν να μην επρόκειτο για μια χρεοκοπημένη χώρα, σαν να μην είχε πρόβλημα ρευστότητας», τονίζει ο Γ. Βαρουφάκης στο ντοκιμαντέρ.
«Σε αυτή τη θέση, το να δίνεις στο πιο χρεοκοπημένο κράτος του κόσμου το μεγαλύτερο δάνειο στην ιστορία, σαν να ήσουν τριτοκλασάτος διεφθαρμένος τραπεζίτης, είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των λεγομένων του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης