Τελευταία Νέα
Οικονομία

Δυσοίωνα μηνύματα από τα τεχνικά κλιμάκια – «Εκτός πραγματικότητας η ελληνική κυβέρνηση»

Δυσοίωνα μηνύματα από τα τεχνικά κλιμάκια – «Εκτός πραγματικότητας η ελληνική κυβέρνηση»
Η ελληνική κυβέρνηση δεν συνεργάζεται με τους θεσμούς, καταγγέλουν αξιωματούχοι της ευρωζώνης
Κάθε άλλο παρά θετικά είναι τα μηνύματα από τη διαπραγμάτευση Ελλάδας – δανειστών σε τεχνικό επίπεδο.
Αξιωματούχος της ευρωζώνης δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται εκτός πραγματικότητας.
Οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν είναι συνεργάσιμη και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει τα τεχνικά κλιμάκια δεν είναι επαρκή.
Νωρίτερα, αξιωματούχοι του ΔΝΤ, χαρακτήρισαν την Ελλάδα μη συνεργάσιμη, μιλώντας σε συναδέλφους τους από τους θεσμούς της ευρωζώνης, όπως μετέδωσε το Bloomberg.
Οι πηγές αναφέρουν ότι κατά τη χθεσινή σύντομη τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, η οποία πραγματοποιήθηκε σε άσχημο κλίμα, οι εκπρόσωπο του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν, διαμαρτυρήθηκαν ότι οι εκπρόσωποι της ελληνικής κυβέρνησης δεν τηρούν τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και δεν συνεργάζονται με τους δανειστές.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ έκαναν λόγο για απαράδεκτη συμπεριφορά των Ελλήνων, ενώ οι Γερμανοί αξιωματούχοι υποστήριξαν ότι το να προσπαθείς να πείσεις την Ελλάδα να υποβάλει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, είναι σαν να ιππεύεις ένα νεκρό άλογο!
Το Bloomberg απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, προκειμένου να σχολιάσει τις πληροφορίες, ωστόσο προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αντίδραση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης