Τελευταία Νέα
Οικονομία

Draghi (EKT): Αποδεκτά ως collaterals τα ελληνικά ομόλογα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες - Επιμένει για αξιολόγηση της Ελλάδας

Draghi (EKT): Αποδεκτά ως collaterals τα ελληνικά ομόλογα όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες - Επιμένει για αξιολόγηση της Ελλάδας
Προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα για την τόνωση της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών o Draghi της ΕΚΤ
(upd2)Αυστηρές συστάσεις, προκειμένου να αποκατασταθούν άμεσα οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, απηύθυνε ο διοικητής της ΕΚΤ, Μario Draghi, επιμένοντας ταυτόχρονα στην ανάγκη ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του προγράμματος της Ελλάδας και στην αποπληρωμή των δανείων και υποχρεώσεων.
Ο Draghi απαντώντας σε ερώτηση ανέφερε ότι η ΕΚΤ έχει εξετάσει σενάριο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ ένα Grexit δηλαδή αλλά αυτό έχει πραγματοποιηθεί στην βάση πλήθους σεναρίων που εξετάζει πάντα η ΕΚΤ.
H Ελλάδα πρέπει να αποκαταστήσει τους διαύλους επικοινωνίας με τους δανειστές, τόνισε ο Draghi, μιλώντας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, διαβεβαιώνοντας μάλιστα πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να κάνει ξανά αποδεκτά ως collaterals τα ελληνικά ομόλογα, αμέσως μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν. 
"Χρειαζόμαστε μια αξιόπιστη προοπτική για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της Ελλάδας", επιμένει ο κεντρικός τραπεζίτης, παρά το γεγονός πως η ελληνική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει πως δεν θα υπάρξει αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.
"Δεν δημιουργούμε νέους κανόνες για την Ελλάδα, αλλά αντίθετα εξετάζουμε τους ήδη υπάρχοντες κανόνες", εξήγησε επίσης.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει την αποπληρωμή των χρεών προς όλους τους πιστωτές, διεμήνυσε επίσης απαντώντας στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς την Merkel που προειδοποιούσε ότι αν δεν λάβει άμεσα ρευστότητα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις σε δάνεια και ομόλογα.
Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα, προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα για την τόνωση της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών. 
"Δεν αποκλείεται να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για τη βελτίωση της κεφαλαιακής επάρκειας και των επιπέδων ρευστότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών", τόνισε επίσης ο διοικητής της ΕΚΤ.
Ολοένα και περισσότερο momentum κερδίζει η ανάπτυξη στην Ευρωζώνη, αναγνωρίζει ο διοικητής της ΕΚΤ, Mario Draghi.
"Οι πρόσφατοι οικονομικοί δείκτες καταδεικνύουν πως η ανάπτυξη κερδίζει έδαφος", τόνισε επίσης. 
Όπως προβλέπει ο διοικητής της ΕΚΤ, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη θα παραμείνει πολύ χαμηλός ή ακόμη και αρνητικός κατά τους επόμενους μήνες.
Ο πληθωρισμός πιθανότατα θα αυξηθεί προς τα τέλη του 2015, πρόσθεσε, για να συμπληρώσει πως τα έκτακτα μέτρα στήριξης της ΕΚΤ αποτελούν κλειδί για την ανάκαμψη της Ευρωζώνης.
Εστιάζοντας περαιτέρω στο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων (QE) της ΕΚΤ, ο Draghi τόνισε πως ο στόχος για αγορές ομολόγων, αξίας 60 δισ. ευρώ, τον Μάρτιο, είναι εφικτός.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης