Οικονομία

Reuters: Για ενδεχόμενο Grexit προετοιμάζεται η Φινλανδία – Η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό πριν τον Ιούνιο

Reuters: Για ενδεχόμενο Grexit προετοιμάζεται η Φινλανδία – Η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό πριν τον Ιούνιο
Για πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις κάνει λόγο μυστικό υπόμνημα του Φινλανδικού υπ. Οικονομικών
Για την ύπαρξη μυστικού υπομνήματος του υπουργείου Οικονομικών της Φινλανδίας, το οποίο θέλει την φινλανδική κυβέρνηση να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο Grexit, κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα το Reuters.
Το Reuters, επικαλείται την φινλανδική εφημερίδα Helsingin Sanomat, η οποία αναφέρει ότι το υπόμνημα με ημερομηνία 27 Μαρτίου προειδοποιεί την κυβέρνηση της χώρας ότι θα πρέπει να προετοιμαστεί για την πιθανότητα η Ελλάδα θα μείνει από ρευστό πριν τα τέλη Ιουνίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της φινλανδικής εφημερίδας, το υπόμνημα τονίζει ότι «πολύ δύσκολες αποφάσεις» πρόκειται να ληφθούν πριν από αυτό το χρονικό διάστημα για την Ελλάδα, η οποία θα μπορούσε να αναγκαστεί να φύγει από την Ευρωζώνη σύντομα, εάν δεν εκπληρώσει τους όρους που έθεσε το Eurogroup προκειμένου ν α λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση.
Βάσει του δημοσιεύματος, ανάμεσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που αναφέρει το υπόμνημα, είναι και το εάν η Ελλάδα μπορεί να παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης.
Παράλληλα αναφέρεται σε αυτό το κείμενο ότι η Ελλάδα μπορεί να λάβει περαιτέρω χρηματοδότηση και δάνεια μόνο αν ολοκληρώσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων στο οποίο έχει συμφωνήσει.
Σύμφωνα με το Reuters, το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας δεν έκανε κάποιο σχόλιο για το εν λόγω δημοσίευμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης