Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bild: Τρίτο πακέτο 30 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ετοιμάζει η Γερμανία - Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις

tags :
Bild: Τρίτο πακέτο 30 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα ετοιμάζει η Γερμανία - Προϋπόθεση οι μεταρρυθμίσεις
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης στη Γερμανία, CDU και SPD, επεξεργάζονται το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα τα καλοκαίρι
Τρίτο πακέτο προς την Ελλάδα ύψους 30 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα προετοιμάζει η Γερμανία, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, η οποία επικαλείται πηγές των Βρυξελλών και του Βερολίνου.
«Η κυβέρνηση προετοιμάζει ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα», αναφέρει η Bild.
Τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης στη Γερμανία, CDU και SPD, επεξεργάζονται το ενδεχόμενο ενός τρίτου πακέτου προς την Ελλάδα τα καλοκαίρι, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα.
Ο βουλευτής του CDU, Norbert Brackmann (Νόρμπερτ Μπράκμαν) δήλωσε στην Bild:
Φυσικά συζητάμε διαφορετικές εναλλακτικές για την Ελλάδα, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται τόσο το Grexit όσο και ένα τρίτο πακέτο.
Ο βουλευτής του ίδιου κόμματος, Eckhardt Rehberg (Έκχαρντ Ρέμπεργκ), αναφέρει:
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ακόμη πολύ δρόμο μέχρι ένα τρίτο πακέτο», προσθέτοντας πως πρέπει να δεσμευτεί σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.
«Προϋπόθεση για ένα τρίτο πακέτο είναι η Αθήνα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πακέτο μεταρρυθμίσεων.
Στη συνέχεια, και έπειτα από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2,7 δισ. ευρώ του δεύτερου πακέτου διάσωσης, ένα τρίτο πακέτο θα μπορούσε να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα» αναφέρει η Bild επικαλούμενη κύκλους ευρωπαίων αξιωματούχων.
Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες, με φόντο τον κίνδυνο εθνικής χρεοκοπίας, η Bild εκτιμά ότι η Ελλάδα είναι προφανώς ακόμη μακριά από μια συμφωνία με τους εταίρους – πιστωτές της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης