Τελευταία Νέα
Οικονομία

ΟΛΘ: Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται το επενδυτικό σχέδιο – Δεσμευτικό ακόμα για τυχόν ιδιώτη επενδυτή

ΟΛΘ: Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται το επενδυτικό σχέδιο – Δεσμευτικό ακόμα για τυχόν ιδιώτη επενδυτή
Τους βασικούς άξονες του υπό διαμόρφωση master plan για το λιμάνι της Θεσααλονίκης, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον προσεχή Οκτώβριο, παρουσίασε την Παρασκευή η νέα διοίκηση του ΟΛΘ
Τους βασικούς άξονες του υπό διαμόρφωση master plan για το λιμάνι της Θεσααλονίκης, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στον προσεχή Οκτώβριο, παρουσίασε την Παρασκευή η νέα διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ ΑΕ).
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Ιωάννης Παντής, «ο ΟΛΘ, στη βάση του master plan θα προχωρήσει αναπτυξιακά και το επενδυτικό του πρόγραμμα θα υλοποιηθεί προκειμένου να αναπτυχθεί σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο, ανεξαρτήτως του τι τελικώς θα αποφασιστεί στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, αν θα υπάρξει πώληση μετοχών, αν θα γίνουν παραχωρήσεις ή αν θα συνεχίσει με το σημερινό του ιδιοκτησιακό καθεστώς».
Εξάλλου, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Δημήτρης Μακρής, το master plan γίνεται με προοπτική 25ετίας και θα παρουσιάζει διάφορα σενάρια ανάπτυξης.
Ένα απ’ αυτά είναι η αύξηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στο 1,5 εκατ. TEUs και ο σχεδιασμός και επέκταση του 6ου προβλήτα.
Ακόμα προβλέπεται αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού, και συγκεκριμένα όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΘ, Τάσος Κανταράς, έχει προταθεί η πρόσληψη 160 ατόμων, τακτικών υπαλλήλων με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Να σημειωθεί, ότι όπως διευκρίνισε η νέα διοίκηση, το master plan, θα είναι δεσμευτικό και για τον ιδιώτη επενδυτή, σε περίπτωση που αποφασιστεί η πώληση πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ανώνυμης εταιρείας.
Στο μεσοδιάστημα και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τι μέλλει γενέσθαι με το λιμάνι, η ΟΛΘ ΑΕ θα προχωρήσει στις επενδύσεις που μπορούν να γίνουν σε μηχανήματα και σύγχρονα συστήματα, οι οποίες υπολογίζονται σε 25 εκατ. ευρώ για τη διετία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης