Τελευταία Νέα
Οικονομία

Moscovici (Κομισιόν): Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος - Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα

Moscovici (Κομισιόν): Είμαι αισιόδοξος ότι θα βρεθεί λύση για το ελληνικό χρέος - Απαραίτητη η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα
Ο γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων τόνισε - μιλώντας στη La Stampa - «πήγαμε από μια βαθιά κρίση σε μια σημαντική και ταχεία λύση»
Στην ιταλική εφημερίδα La Stampa μίλησε ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Pierre Moscovici, και αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, τις επικείμενες εκλογές και το ζήτημα του ελληνικού χρέους.
Ειδικότερα, σε ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου αν είναι οκανοποιημένος με την κατάληξη της Ελλάδας, ο Γάλλος Επίτροπος Οικονομίας τόνισε ότι «πήγαμε από μια βαθιά κρίση σε μια σημαντική και ταχεία λύση.
Όλοι οι παίκτες συμπεριφέρθηκαν μέχρι το τέλος υπεύθυνα.
Η Ελλάδα κατάλαβε ότι πρέπει να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και τώρα υπάρχει ένα νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνει τη δυνατότητα για ένα νέο ξεκίνημα.
Υπάρχουν εδώ και καιρό μεταρρυθμίσεις.
Θα χρειαστεί πολύ περισσότερη σκληρή δουλειά και μεγάλη ευθύνη να διατηρηθεί αυτή η δυναμική».
«Και οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου είναι μια απειλή;», ρώτησε ο δημοσιογράφος για να λάβει την απάντηση από τον P. Moscovici:
«Κανείς δεν πρέπει ποτέ να φοβάται μια δημοκρατική ψηφοφορία.
Θα στηρίξουμε τη νέα κυβέρνηση.
Θα αντιμετωπίσουμε την κατάσταση γιατί έχουμε κάποιες σημαντικές αποφάσεις να λάβουμε για να αναλάβει το ρόλο του το ΔΝΤ αλλά και να συζητήσουμε τις δράσεις μας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. "
Είναι απαραίτητο να συμμετάσχει το ΔΝΤ στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, τόνισε ο Moscovici, εξηγώντας τους δύο λόγους: «είναι μια εγγύηση κι ένα στοιχείο ασφαλείας.
Ως εκ τούτου, ελπίζω και πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα παραμείνει».
Παράλληλα, ο κ. Moscovici αναφερόμενος στο ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, τόνισε ότι «είμαι αισιόδοξος για το θέμα αυτό.
Αυτό μπορεί να γίνει».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης