Τελευταία Νέα
Οικονομία

Dijsselbloem (Eurogroup): Εγκρίθηκε η πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων για την Ελλάδα

Dijsselbloem (Eurogroup): Εγκρίθηκε η πρώτη λίστα των προαπαιτούμενων για την Ελλάδα
Η δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου
Το πράσινο φως στην πρώτη λίστα των 48 προαπαιτούμενων που πρέπει να υλοποιήσει η Ελλάδα για να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση της υπο-δόσης των 2 δισ. ευρώ άναψε το Eurogroup, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρός του, J. Dijsselbloem, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Ταυτόχρονα γνωστοποίησε ότι ταχύτατα - και μάλιστα με τη μορφή του κατεπείγοντος - αναμένεται να συζητηθεί και η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα, προκειμένου να είναι σε θέση να λάβει και το εναπομείναν 1 δισ. ευρώ.
Η δεύτερη λίστα με τα προαπαιτούμενα θα πρέπει να οριστικοποιηθεί εντός του τρέχοντος μηνός Οκτωβρίου ώστε να προχωρήσει η διαδικασίας εκταμίευσης και της επόμενης δόσης, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.
Παράλληλα καλωσόρισε τη βούληση που έχει μέχρι στιγμής επιδείξει η νέα ελληνική κυβέρνηση στην κατεύθυνση εφαρμογής του νέου δημοσιονομικού προγράμματος και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση νέου Eurogroup στις 23 Νοεμβρίου 2015 όπου θα συζητηθεί το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης