Τελευταία Νέα
Οικονομία

Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters: Με «λίγες εβδομάδες» καθυστέρηση η πώληση του ΟΛΠ

tags :
Κυβερνητικός αξιωματούχος στο Reuters: Με «λίγες εβδομάδες» καθυστέρηση η πώληση του ΟΛΠ
«Θα μείνουμε πίσω περίπου 20 ημέρες», παραδέχτηκε κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters
Με «λίγες εβδομάδες» καθυστέρηση θα προχωρήσει η πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού του ΟΛΠ, καθώς οι πρόωρες εκλογές (20/9) αποτέλεσαν τροχοπέδη για την απαραίτητη δουλειά στα υπουργεία, ανέφεραν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο πρακτορείο Reuters.
«Θα μείνουμε πίσω περίπου 20 ημέρες, καθώς η σύμβαση παραχώρησης, που πρέπει να φέρει την υπογραφή των υπουργείων Ναυτιλίας και Οικονομικών προκαλεί μικρή καθυστέρηση», παραδέχτηκε κυβερνητικός αξιωματούχος, με γνώση επί του ζητήματος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.
Στη συνέχεια, έτερος αξιωματούχος, πρόσθεσε πως το υπουργείο Ναυτιλίας πρέπει να εξετάσει εκ νέου το προσχέδιο της συμφωνίας, προτού αυτό παρουσιαστεί στους επενδυτές, καθώς ο επανεκλεγείς υπουργός έλαβε τα σχετικά έγγραφα «πολύ πρόσφατα».
Υπενθυμίζεται ότι ο καθορισμός ημερομηνίας για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ είναι ένα από τα προαπαιτούμενα βήματα, που η Αθήνα πρέπει να κάνει, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση και να αποδεσμευτεί η δόση από το πρόγραμμα διάσωσης.
Η κινεζική COSCO, η ολλανδική ΑΡΜ και η International Container Terminal Services είχαν προθεσμία έως τις 30 Οκτωβρίου για να υποβάλλουν τις προσφορές τους για το 51% του ΟΛΠ, ωστόσο φαίνεται ότι η προθεσμία αυτή θα επαναπροσδιοριστεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης