Τελευταία Νέα
Οικονομία

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για τον αγωγό φυσικού αερίου - Σε λειτουργία το 2018

Υπεγράφη η συμφωνία Ελλάδας - Βουλγαρίας για τον αγωγό φυσικού αερίου - Σε λειτουργία το 2018
Η Energy Holding και η IGI Poseidonb υπέγραψαν την τελική συμφωνία
Υπεγράφη παρουσία του υπουργού Ενέργειας, Πάνου Σκουρλέτη, η συμφωνία Ελλάδας – Βουλγαρίας για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου.
Η Energy Holding και η IGI Poseidonb υπέγραψαν την τελική συμφωνία. Οι εργασίες για την κατασκευή του αγωγού θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο του 2016 και θα ολοκληρωθούν το 2018.
O Π. Σκουρλέτης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του έργου ώστε η κατασκευή του να ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα στο δεύτερο εξάμηνο του 2016.
Μιλώντας σήμερα στην τελετή υπογραφής της Τελικής Επενδυτικής Συμφωνίας από τις εμπλεκόμενες εταιρίες στον αγωγό , που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε τον IGB ως έργο στρατηγικής γεωπολιτικής σημασίας με πολλαπλά οφέλη, καθώς συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αύξηση της ενεργειακής ασφάλειας και την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας.
Όπως τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Βουλγαρίας Temenuzhka Petkova, η συμφωνία είναι καθοριστικής σημασίας για τη Βουλγαρία, την Ελλάδα και ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης