Τελευταία Νέα
Οικονομία

Τσιρώνης (υπ. Περιβάλλοντος): Η προστασία της βιοποικιλότητας δεν είναι κόστος αλλά επένδυση

Τσιρώνης (υπ. Περιβάλλοντος): Η προστασία της βιοποικιλότητας δεν είναι κόστος αλλά επένδυση
Το νέο Κέντρο Πληροφόρησης του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού εγκαινίασε ο Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Τσιρώνης
Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.
Τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Βεροίας,  Ναούσης και Καμπανίας κκ. Παντελεήμων, παρουσία πλήθους εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων και της κοινωνίας των πολιτών.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης δήλωσε ότι «η προστασία της βιοποικιλότητας δεν είναι κόστος αλλά επένδυση».
Σύμφωνα με τον κ. Τσιρώνη, η Ελλάδα πήρε στα χρόνια της κρίσης το πικρό μάθημα ότι οι πολιτικές που δεν σέβονται το φυσικό πλούτο καταστρέφουν εντέλει την οικονομία.
Αντίθετα, σημείωσε, άλλες χώρες που σέβονται το περιβάλλον και επενδύουν στο φυσικό πλούτο, οδηγούνται στη βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός ΠΕΝ τόνισε ότι στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ τεκμηριώθηκε ότι η προστασία της βιοποικιλότητας μπορεί να δώσει περίπου 200 δισεκατομμύρια ευρώ στις εθνικές οικονομίες και να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Σύμφωνα με τον κ.Τσιρώνη,  η Ελλάδα με το 27% της έκτασής της να είναι περιοχές Natura, με αξιοζήλευτο φυσικό πλούτο και ομορφιές, μπορεί να βασιστεί σε μία τέτοιας κατεύθυνσης βιώσιμη ανάπτυξη.
Ο Αν.Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας σημείωσε ότι οι φορείς διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών επιτελούν πολύτιμο έργο τόσο για την επιστημονική τεκμηρίωση της βιοποικιλότητας όσο και για την φύλαξη και την προστασία του φυσικού πλούτου.
Ακόμη, τόνισε ότι φέτος για πρώτη φορά η χρηματοδότηση των Φορέων Διαχείρισης προήλθε όχι μόνο από ευρωπαϊκά κονδύλια αλλά και από Εθνικούς Πόρους, μέσω του Πράσινου Ταμείου και αυτή η πολιτική, μέσω δημόσιας χρηματοδότησης και της σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας, που ήδη βρίσκεται σε διαβούλευση, θα ακολουθηθεί και τα επόμενα χρόνια ώστε να ενισχυθεί το έργο τους. «Μόνο έτσι θα προστατέψουμε αποτελεσματικά τη βιοποικιλότητα της χώρας και θα βάλουμε τις βάσεις μιας νέας βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για όλους», σημείωσε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης