Τελευταία Νέα
Οικονομία

Συνάντηση των πιστωτών στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 2 Μαρτίου για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Συνάντηση των πιστωτών στις Βρυξέλλες την Τετάρτη 2 Μαρτίου για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος
Στόχος η επίτευξη κοινής στάσης 
Δείπνο αναμένεται να έχουν την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016 το βράδυ στις Βρυξέλλες υψηλόβαθμοί αξιωματούχοι των δανειστών προκειμένου να εξετάσουν τη στάση τους ως προς το ελληνικό πρόγραμμα και την πορεία της διαδικασίας για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται πολλά ελληνικά ΜΜΕ, στο «μυστικό» αυτό δείπνο στις Βρυξέλλες θα συμμετάσχει εκ μέρους του ΔΝΤ ο Pοul Tomsen και πιθανότατα ο επικεφαλής του Euro Working Group Thomas Wizer ενώ δεν έχουν γίνει γνωστά, ακόμη, τα ονόματα των υπολοίπων αξιωματούχων.
Εντούτοις, δεν έχουν κληθεί εκπρόσωποι από ελληνικής πλευράς παρά το γεγονός ότι στις Βρυξέλλες θα είναι την Τετάρτη για ομιλία ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Δεν έχουν κληθεί ούτε οι εκπρόσωποι των δανειστών στην Αθήνα, οι οποίοι θεωρητικώς έχουν μια καλύτερη και άμεση εικόνα.
Νωρίτερα, κυβερνητικό στέλεχος στην Αθήνα υποστήριζε ότι τα επόμενα 24ωρα θα λάβουν χώρα εντονότατες διαβουλεύσεις προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές που έχουν προκύψει μεταξύ των πιστωτών ως προς το πόσα και ποια μέτρα χρειάζεται να πάρει η Ελλάδα για να βγει το πρόγραμμα με το ΔΝΤ, προς το παρόν, να επιμένει στη σκληρή στάση.
Εάν στο αυριανό δείπνο επιτευχθεί σύγκλιση μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, είναι πιθανό στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας να υπάρξει απόφαση για επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα.
Εάν δεν γεφυρωθεί το χάσμα, ενδεχομένως το θέμα να παραπεμφθεί σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο.
Ενδεικτικό, πάντως, είναι ότι το Bloomberg μετέδιδε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί γενικά λόγω του προσφυγικού, και το Βερολίνο δεν είναι εντελώς αρνητικό στο ενδεχόμενο να υπάρξει μια σχετική «ανοχή» στο πόσο σκληρά θα είναι τα μέτρα της Αθήνας για το ασφαλιστικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης