Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί από την τράπεζα Πειραιώς το σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ

Σταθάκης: Εντός της εβδομάδας θα εγκριθεί από την τράπεζα Πειραιώς το σχέδιο βιωσιμότητας της ΕΒΖ
Το σχέδιο προβλέπει, όπως είπε ο υπ. Οικονομίας, ομαλή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης της εταιρείας
Εντός της τρέχουσας εβδομάδας, θα εγκρίθεί πιθανότατα το σχέδιο βιώσιμότητας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης από το ΔΣ της τράπεζας Πειραιώς δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στον πρόεδρο της ΕΒΖ Γιώργο Λάντζα και τους εκπροσώπους των τευτλοπαραγωγών από ολόκληρη την Ελλάδα, με τους οποίους είχε συνάντηση σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2016.
Στη συνάντηση πήραν μέρος και ο υπουοργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Στρατής Ζαφείρης.
Κατά τη συζήτηση που έγινε, όπως μεταδίδει και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι το σχέδιο που έχει εκπονήσει το υπουργείο με την Τράπεζα Πειραιώς, προβλέπει την ομαλή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης και αναχρηματοδότησης της εταιρείας, ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητά της για τα επόμενα χρόνια.
Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα εκταμιευτεί, μετά την έγκριση του σχεδίου, θα χρησιμοποιηθεί για την αποπληρωμή των ζαχαρότευτλων της περσινής χρονιάς, ενώ το υπόλοιπο θα διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης.
Ο κ. Αποστόλου, αφού ενημέρωσε τους παραγωγούς ότι, μέχρι τέλος Μαρτίου, θα τους καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση που ανέρχεται στα επίπεδα των 53 ευρώ ανά στρέμμα και ότι κατά τη νέα προγραμματική περίοδο θα μπορούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα Πιστοποίησης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, ζήτησε να υποστηρίξουν την τευτλοκαλλιέργεια, που αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα της βιομηχανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης