Τελευταία Νέα
Οικονομία

Βρήκαν 17,5 εκατ. στο Mega; - Η επιστολή μετόχων στις τράπεζες οι οποίες ζητούν εγγυήσεις

tags :
Βρήκαν 17,5 εκατ. στο Mega; - Η επιστολή μετόχων στις τράπεζες οι οποίες ζητούν εγγυήσεις
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν ο Φώτης Μπόμπολας δήλωσε προφορικά πως θα βάλει 7,5 εκατ. ευρώ (μαζί με το Δ. Μάρη), ο Σταύρος Ψυχάρης 5 εκατ. ευρώ
Το ποσό των 17,5 εκ ευρώ διαρρέει κορυφαίο στέλεχος του Mega πως θα δεσμευτούν να δώσουν οι παλαιοί μέτοχοι και η ομάδα του κ. Θ. Φιλιππόπουλου και μάλιστα θα σταλεί σχετική επιστολή στις τράπεζες.
Η διαρροή έγινε σε συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων γεγονός που προκάλεσε την άμεση αντίδραση των τραπεζών οι οποίες ζήτησαν γραπτή δέσμευση των μετόχων αλλά και ένα ποσό ως προκαταβολή έναντι αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.
Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν ο Φώτης Μπόμπολας δήλωσε προφορικά πως θα βάλει 7,5 εκατ. ευρώ (μαζί με το Δ. Μάρη), ο Σταύρος Ψυχάρης 5 εκατ. ευρώ  και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος που είναι εκτός εταιρείας 5 εκατ. ευρώ.
Η πλευρά Βαρδινογιάννη δεν φαίνεται να έχει διάθεση συμμετοχής στην αύξηση.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

Κίνδυνος άμεσης πτώχευσης για το Mega, ο Φιλιππόπουλος εκτός, ναυάγησε το ΔΣ

Κίνδυνος άμεσης πτώχευσης για το Mega, ο Φιλιππόπουλος εκτός, ναυάγησε το ΔΣ
Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέσυρε το ενδιαφέρον του καθώς διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση συμμετοχής από τους τρεις άλλους μετόχους
Σε αδιέξοδο κατέληξε σύμφωνα με πληροφορίες το σημερινό ΔΣ του Mega με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες πτώχευσης της εταιρίας έως τις 31 Μαίου του 2016.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος απέσυρε την εκδήλωση ενδιαφέροντος καθώς διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει πρόθεση συμμετοχής από τους τρεις άλλους μετόχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα χθες είχε συνάντηση με την πλευρά του ομίλου Βαρδινογιάννη όπου του διαμηνύθηκε ότι δεν υπάρχει πρόθεση συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου.
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ουσιαστικά αυτή τη στιγμή μένει η πρόθεση των Λεωνίδα Μπόμπολα για συμμετοχή με 5 εκ ευρώ και του κ. Δ Μάρη με 2,5 εκ Ευρώ.
Η πρόθεση του τελευταίου τίθεται εν αμφιβόλω λόγω εκκρεμοτήτων με τις φορολογικές αρχές από το παρελθόν και συγκεκριμένα από εταιρία στοιχηματισμού που είχε στην Κύπρο.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης