Τελευταία Νέα
Οικονομία

Fischer (Fed): Η αμερικανική οικονομία δείχνει να πιάνει τους στόχους της το 2016 σε ανάπτυξη και επενδύσεις

Fischer (Fed): Η αμερικανική οικονομία δείχνει να πιάνει τους στόχους της το 2016 σε ανάπτυξη και επενδύσεις
Η αύξηση ωστόσο των επιτοκίων για το 2016 εξακολουθεί να είναι υπό εξέταση
Την πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ είναι κοντά στους στόχους της για ανάπτυξη και επενδύσεις εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Federal Reserve, στις ΗΠΑ, Stanley Fischer.
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Fischer υποστηρίζει ότι «η αύξηση των επιτοκίων για το 2016 εξακολουθεί να είναι υπό εξέταση, ενώ η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται κοντά στην επίτευξη των στόχων της με την ανάπτυξη δείχνει σημάδια ανάκαμψης».
Ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της Fed κάνει έκκληση για καλύτερες δημοσιονομικές και ρυθμιστικές πολιτικές για την ενίσχυση της αύξησης της παραγωγικότητας, αλλά και για να μην οδηγηθεί εντέλει η Τράπεζα των ΗΠΑ και πάλι σε μείωση των επιτοκίων κοντά στο μηδέν.
Σε ομιλία του στο Aspen Institute, ο Fischer εξέφρασε τις ανησυχίες του για την πρόσφατη χαμηλή ανάπτυξη της παραγωγικότητας, με την επικεφαλής της Fed να κάνει λόγο για αποτέλεσμα της παρατεταμένης περιόδου χαμηλής ανάπτυξης και χαμηλών επιτοκίων.
Πάντως, ο Fischer δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αύξησης των επιτοκίων.
Ο ίδιος κάλεσε τους υπεύθυνους για τη χάραξη της πολιτικής να προβούν στις αναγκαίες επενδύσεις, για να ενισχύσουν την παραγωγικότητα.
Παράλληλα, έδειξε ικανοποιημένος σχετικά με την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας ως αξιοσημείωτη την τρέχουσα κατάσταση της απασχόλησης και την ανάρρωσή της σε σχετικά μικρό διάστημα μετά από την Μεγάλη Ύφεση, δεδομένης της γενικής εμπειρίας από τις οικονομικές κρίσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης