Τελευταία Νέα
Οικονομία

Bloomberg: Ανέφικτος ο στόχος για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017 λόγω αποδόσεων

tags :
Bloomberg: Ανέφικτος ο στόχος για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017 λόγω αποδόσεων
Καθώς το ελληνικό δράμα κάνει εκ νέου πρεμιέρα την εβδομάδα που διανύουμε, οι επενδυτές αποφεύγουν τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές μετοχές
Ανέφικτο χαρακτηρίζει το πρακτορείο Bloomberg, τον στόχο για έξοδο της Ελλάδας στις αγορές το 2017, τουλάχιστον για όσο διάστημα οι αποδόσεις παραμένουν σε τόσο υψηλά επίπεδα.
Καθώς το ελληνικό δράμα κάνει εκ νέου πρεμιέρα την εβδομάδα που διανύουμε, οι επενδυτές αποφεύγουν τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές μετοχές, σημειώνει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας, έχουν καταγράψει τις χειρότερες αποδόσεις, μεταξύ των όλων των ευρωπαϊκών τίτλων τους τελευταίους τρεις μήνες, παρά το γεγονός πως ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατάφερε να διασφαλίσει συμφωνία με τους πιστωτές.
Το Χρηματιστήριο Αθηνών ανταγωνίζεται μόνο τη Νιγηρία και τη Βενεζουέλα, ως προς το ποιος χρηματιστηριακός δείκτης έχει τις χειρότερες επιδόσεις.
Όπως σχολιάζει o Patrick Esteruelas, επικεφαλής έρευνας της Emso Asset Management, «τα ελληνικά ομόλογα, από τον Ιούνιο, βρίσκονται εν μέσω αβεβαιότητας.
Όσο οι άνθρωποι αισθάνονται πως η κυβέρνηση θα κινηθεί εξαιρετικά αργά, στην καλύτερη περίπτωση, ή στη χειρότερη των περιπτώσεων, ότι θα ξανακυλήσει, θα έχουν αμφιβολίες για τη σταθερότητα της εφαρμογής του προγράμματος διάσωσης».
Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Eurogroup την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, το Bloomberg σημειώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αναμένεται να απευθύνουν τις συνήθεις προειδοποιήσεις και συστάσεις προς την Ελλάδα, προκειμένου να επιταχύνει τη δρομολόγηση των μεταρρυθμίσεων που εκκρεμούν.
Από την πλευρά του, το Δ.Σ. της ΕΚΤ δεν αναμένεται να συμπεριλάβει τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους να μεταφέρονται για τα τέλη του έτους.
Την υστέρηση της Ελλάδας παρατηρεί και ο Σύμφωνα με τον Wolfango Piccoli της Teneo Inteligence, οι προοπτικές συμμετοχής της Ελλάδας στο QE και η ελάφρυνση του χρέους - δύο θετικοί καταλύτες - μοιάζουν ολοένα και πιο μακρινές, με την πάροδο του χρόνου.
Όσο οι αποδόσεις παραμένουν τόσο υψηλά, ο στόχος της Ελλάδας να βγουν στις αγορές ομολόγων, τον επόμενο χρόνο, προτού εξέλθουν από το πρόγραμμα, το 2018, θα παραμείνει ανέφικτος, σημειώνει ο Piccoli.



(Πρώτη Ενημέρωση: 10:42, Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης