Τελευταία Νέα
Οικονομία

Σταθάκης: Στόχος μας να διευκολυνθεί το ελληνικό και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον

Σταθάκης: Στόχος μας να διευκολυνθεί το ελληνικό και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον
Ο υπουργός είπε ότι θα προχωρήσει θεσμική θωράκιση και αποσαφήνιση του θεσμικού ρόλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων
Σε διαγωνισμό για την παραχώρηση θαλάσσιων οικοπέδων με πιθανά κοιτάσματα υδρογονανθράκων ή φυσικού αερίου αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής του, Γιώργος Σταθάκης.
Μιλώντας στο 2ο διεθνές συνέδριο πετρελαίου που διοργανώνει το Σωματείο εργαζομένων στα ΕΛΠΕ και διεξάγεται στην Αθήνα, ο κ. Σταθάκης ανέπτυξε τη στρατηγική του υπουργείου στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων, υπογραμμίζοντας πως στόχος είναι να διευκολυνθεί το ελληνικό και διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον με παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που θα λαμβάνουν υπόψη τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές και θα περιορίζουν το χρόνο μεταξύ της εκδήλωσης ενδιαφέροντος και της υπογραφής των συμβάσεων.
Η στρατηγική της κυβέρνησης περιλαμβάνει τη διενέργεια νέων σεισμικών ερευνών και την επανεπεξεργασία παλαιότερων με στόχο επίσης την προσέλκυση επενδυτών, καθώς και τη σταδιακή προκήρυξη και άλλων θαλάσσιων και χερσαίων περιοχών.
Ο υπουργός είπε επίσης ότι θα προχωρήσει θεσμική θωράκιση και αποσαφήνιση του θεσμικού ρόλου της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην παρουσία των ΕΛΠΕ στον τομέα τονίζοντας ότι το διεθνές κύρος του ομίλου διευκόλυνε την διαδικασία.
Σε ό,τι αφορά στην πρόταση που υπέβαλε η εταιρεία με την Exxon Mobil και την Total για έρευνες στον ελληνικό χώρο, τόνισε ότι η θαλάσσια περιοχή ενδιαφέροντος νοτιοδυτικά της Κρήτης περιλαμβάνει τόσο τμήματα που είχαν προκηρυχθεί παλαιότερα όσο και νέες περιοχές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης