Τελευταία Νέα
Οικονομία

Λιαργκόβας: Δύσκολα θα πιαστεί ο στόχος 1,6% ανάπτυξη το 2017 – Με πατερίτσες η έξοδος από τα μνημόνια

Λιαργκόβας: Δύσκολα θα πιαστεί ο στόχος 1,6% ανάπτυξη το 2017 – Με πατερίτσες η έξοδος από τα μνημόνια
Δεν θα είναι μήνας του μέλιτος ο πρώτος μήνας εξόδου από το πρόγραμμα, ανέφερε ο συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, Π. Λιαργκόβας
Δεν θα είναι «καθαρή» η έξοδος της Ελλάδος απ' το πρόγραμμα χρηματοδοτικής υποστήριξης του ESM, τόνισε  ο Π. Λιαργκόβας, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, η θητεία του οποίου λήγει.
Ειδικότερα, ο ίδιος, - όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΙ - δήλωσε ότι η έξοδος από τα μνημόνια θα είναι με πατερίτσες και μάλιστα, δεν θα είναι μήνας του μέλιτος ο πρώτος μήνας εξόδου από το πρόγραμμα.
Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι υπάρχουν μέτρα τα οποία θα συνεχίσουν να εφαρμόζονται και μετά το τέλος του προγράμματος, αλλά και ότι η ομάδα του έχει συντάξει μελέτη σύμφωνα με την οποία δεν υπάρξει κανένα όφελος από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά η οποία θα εφαρμοστεί από την 1/1/2018.
Εκτίμησε ότι δύσκολα θα πιαστεί ο στόχος για ανάπτυξη 1,6% το 2017, σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει η ανάπτυξη στο 3ο τρίμηνο του έτους να φτάσει το 3,1%, ενώ έκανε λόγο για υπερφορολόγηση που υπονομεύει κάθε προσπάθεια ανάκαμψης και εμποδίζει την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
Υπογράμμισε δε, πως λόγω και της μείωσης των συντάξεων από 1/1/2019 η κατάσταση θα γίνει χειρότερη, αλλά και ότι όλα τα κόμματα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι, να στηρίξουν ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Σημειώνεται ότι η θητεία του κ. Λιαργκόβα ως επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής δεν θα ανανεωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης