Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εύσημα Regling στην Ελλάδα - Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες

Εύσημα Regling στην Ελλάδα - Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες
Εγκρίθηκε και η 4η μείωση του margin επιτοκίου προς την Ελλάδα ύψους 122,5 εκατ. ευρώ - Πιστώθηκαν τα 644,4 εκατ. από τα SMP/ANFA
Στα 122,5 εκατ. ευρώ ανέρχεται η τέταρτη διαδοχική μείωση του περιθωρίου επιτοκίου των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα από το τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Διευκόλυνσης Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), για την περίοδο μεταξύ 17 Ιουνίου 2020 και 31 Δεκεμβρίου 2020, ως μέρος των μεσοπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συμφωνήθηκαν για τη χώρα το 2018.
Επιπλέον, στο πλαίσιο των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), ενεργώντας ως agent για τα κράτη μέλη της ζώνης του ευρώ και μετά την έγκρισή τους, στις 22 Δεκεμβρίου 2020 πραγματοποίησε μεταφορά στην Ελλάδα ύψους 644,42 εκατ. ευρώ, που ισοδυναμεί με το εισόδημα που αποκτήθηκε από συμμετοχές στα SMP/ANFA.

Regling: Η Ελλάδα συνέχισε τη μεταρρυθμιστική της διαδικασία σε δύσκολες συνθήκες

«Η Ελλάδα συνέχισε τη μεταρρυθμιστική της διαδικασία σε δύσκολες συνθήκες», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ESM, Klaus Regling.
«Η κυβέρνηση έχει λάβει σημαντικά μέτρα για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την αύξηση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης.
Επιπλέον, εφαρμόζεται μια σημαντική μεταρρύθμιση του πλαισίου αφερεγγυότητας.
Ως εκ τούτου, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα έδωσαν θετική αξιολόγηση σχετικά με την ολοκλήρωση των μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της Ελλάδας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020.
Αυτό άνοιξε το δρόμο για την επόμενη δόση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους που συνδέονται με αυτές τις δεσμεύσεις», δήλωσε ο Regling.
«Είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διατηρήσει και, όπου είναι απαραίτητο, να ενισχύσει τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες για να υποστηρίξει περαιτέρω την οικονομική ανάκαμψη, να βελτιώσει την ανθεκτικότητα της οικονομίας και να στηρίξει τη δέσμευση για βελτίωση της μακροπρόθεσμης δυνητικής ανάπτυξης», πρόσθεσε ο Regling.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης