Οικονομία

Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα 28/6 ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους – Οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο ελεύθερα

Γεωργιάδης: Τη Δευτέρα 28/6  ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους – Οι εμβολιασμένοι θα κινούνται πιο ελεύθερα
Υπάρχει ζήτημα λογικής, όχι προνομίων, σύμφωνα με τον Άδ. Γεωργιάδη
Σχετικά Άρθρα

Τη Δευτέρα 28/6 θα γίνουν ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους, καθώς οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στο MEGA τόνισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων, αλλά ζήτημα λογικής, ενώ πρόσθεσε ότι την εβδομάδα που έρχεται θα γίνουν οι περισσότερες πληρωμές για τους επαγγελματίες της εστίασης που εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Για προνόμια εμβολιασμένων

«Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους, ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρο θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.
Όπως είπε, «επικρίνομαι όταν λέω κάτι πρώτος και τελικά εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων».
Ο υπουργός Ανάπτυξης εκτίμησε πως «αν ο ρυθμός διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι θα πάμε καλά. Αν τα 4.300.000 γίνει 7 εκατομμύρια θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτός ο ρυθμός θα κρατηθεί».
Σημείωσε δε, πως «το κίνημα του αντιεμβολιασμού δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο».

Περί πληρωμών

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι περισσότερες πληρωμές για τους επαγγελματίες της εστίασης που εντάχθηκαν στο σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Όπως ανέφερε, «αυτή την εβδομάδα θα πληρωθούν τουλάχιστον 10.000 επαγγελματίες της εστίασης».
Κατά τον ίδιο, πρόκειται για την ταχύτερη εκκαθάριση ΕΣΠΑ στην ιστορία του ελληνικού κράτους.
«Η αίτηση έγινε 14/5, έχουν ήδη γίνει οι πρώτες πληρωμές και το μεγαλύτερο κομμάτι πληρωμών έρχεται», πρόσθεσε .
Σχετικά με τα γυμναστήρια, ανέφερε πως «δυο εβδομάδες μετά την εστίαση ακολουθούν τα γυμναστήρια, οπότε και η πληρωμή θα γίνει 2 εβδομάδες μετά».
Τέλος, σημείωσε πως «θα δώσουμε μια έκτακτη επιχορήγηση μόνο στις σχολές χορού που ήταν κλειστές».

Ιστορική στιγμή για το Ελληνικό - Θα αλλάξει όλη την Αττική

Η επένδυση του Ελληνικού μπήκε σε τροχιά υλοποίησης από χθες, μετά από 7 χρόνια αναμονής και σχεδόν 20 χρόνια από την ημέρα που το παλιό αεροδρόμιο της Αθήνας έριξε αυλαία, ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. Το πιο εμβληματικό πρότζεκτ του ΤΑΙΠΕΔ πέρασε σε νέα εποχή και η τεράστια επένδυση συνολικού ύψους 7 δισ. ευρώ ξεκινά.
«Αυτός ο χώρος ανήκει στην Lamda Development. Κάποιες εργασίες θα γίνουν μέσα στον Ιούνιο και μέσα στον Ιούλιο θα γίνει και ο πρώτος διαγωνισμός», συμπλήρωσε ο υπουργός, ενώ μίλησε για μεγάλου μεγέθους έργο που «θα αλλάξει όλη την Αττική, και θα βρει σύντομα μιμητές και για άλλα μέρη της Αθήνας».
Όπως είπε, «θα δώσει 75.000 νέες εργασίες, θα δώσει στους κατοίκους της Αττικής παραλία 1,5 χιλιομέτρου με ελεύθερη είσοδο. Θα φτιαχτούν 4 ξενοδοχεία, 2 πάνω στη θάλασσα, πάρκο. Το 2025 θα έχουμε το μεγαλύτερο κομμάτι του έργου έτοιμο. Το μόνο που σκέφτονται όλοι είναι πως έμεινε από το 2000 αναξιοποίητο. Το στοίχημα επετεύχθη».
«Το Ελληνικό πρέπει να ενώνει. Ο διχασμός που υπήρχε στο ΣΥΡΙΖΑ δεν του επέτρεψε να το ολοκληρώσουν. Προχθές ο κ. Αθανασίου έκανε μια ενημέρωση για το έργο αυτό και με ονομάτισε "υπουργό Διαστημικής Ταχύτητας". Όταν ο επενδυτής λέει ότι πήγαμε εξαιρετική γρήγορα"», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης απαντώντας στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης